Mannskapet vil snart få en ny gjest.

Det er ingen hvem som helst som tar turen 350.000 meter opp fra Jordas overflate. Gjesten blir beskrevet som en svevende hjerne.

Hjernen, eller roboten, veier fem kilogram og heter Cimon (en forkortelse av Crew Interactive Mobile Companion). Den er utstyrt med kunstig intelligens, kan forstå tekst, tale og bilder, og fra sommeren av skal han assistere astronautene med problemer som oppstår i det daglige.

Den skal være godt forberedt. 50 teknikere har arbeidet siden 2016 med å gjøre Cimon klar for oppgavene sine. Cimon har allerede pugget plantegningene til romstasjonen (som er litt større enn en fotballbane) og har lært seg prosedyrene for å utføre eksperimenter ombord.

Foto: Airbus

Cimon skal reise sammen med astronaut Alexander Gerst i juni, som en del av ESAs oppdrag Horizon. Når Cimon ankommer romstasjonen skal han samarbeide med astronautene på en rekke oppgaver, blant annet å løse en Rubiks kube.

Roboten er laget av selskapet Airbus ved hjelp av en 3D-printer.

Er du nysgjerrig i hvordan Cimons nye hjem ser ut? Da kan du ta deg en tur gjennom Den internasjonale romstasjonen via Google Maps:

Toppbilde: Airbus

National Geographic