Retningslinjer for personvern

20. mars 2019 kjøpte The Walt Disney Company noen av 21st Century Fox-bedriftene, inkludert de som leverer tjenestene som er beskrevet nedenfor. Denne policyener blitt oppdatert for å gjenspeile denne transaksjonen.

 

Gjelder fra 19. november 2019

INTRODUKSJON

Fox Networks Group Norway AS, Karenslyst allé 2, 0278 Oslo, Norge (“Selskapet” eller “vi”), som kan kontaktes på e-postadressen fngprivacy_no@fox.com ønsker å informere deg om hvordan vi samler inn, bruker og gjør tilgjengelig opplysninger fra og om deg, på denne nettsiden og tilknyttede mobilsider, applikasjoner og widgets (samlet kalt “Selskapets tjenester”).

Du finner en innholdsfortegnelse og et kort sammendrag av Retningslinjene for personvern i oversikten nedenfor. For å få mer informasjon om Selskapets databehandling, kan du klikke på lenkene i de ulike delene i sammendraget.

Innholdsfortegnelse:

 1. HVEM OG HVA ER OMFATTET AV DISSE RETNINGSLINJENE FOR PERSONVERN?
 2. HVA SLAGS PERSONOPPLYSNINGER SAMLER VI INN OM DEG?
 3. HVORDAN BRUKER VI PERSONOPPLYSNINGENE DINE?
 4. HVA ER BEGRUNNELSEN FOR AT VI BRUKER PERSONOPPLYSNINGENE DINE?
 5. HVORDAN BEHANDLER VI PERSONOPPLYSNINGENE DINE?
 6. HVEM HAR TILGANG TIL PERSONOPPLYSNINGENE DINE?
 7. BLIR PERSONOPPLYSNINGENE DINE OVERFØRT TIL UTLANDET?
 8. HVILKE RETTIGHETER HAR DU NÅR DET GJELDER PERSONOPPLYSNINGENE DINE?
 9. HVOR LENGE VIL VI OPPBEVARE DINE PERSONLIGE DATA?
 10. OPPDATERING AV RETNINGSLINJENE FOR PERSONVERN
 11. HVORDAN KAN JEG KONTAKTE DERE NÅR DET GJELDER BEHANDLINGEN AV PERSONOPPLYSNINGENE MINE?

Sammendrag:

Sak Informasjon
1.        Hvem og hva er omfattet av disse Retningslinjene for personvern? Selskapet er behandlingsansvarlig for de personopplysningene som vi samler inn fra og om deg via Selskapets tjenester.

 

Disse Retningslinjene for personvern gjelder for alle brukere, inkludert dem som bruker Selskapets tjenester uten å være registrert eller ha meldt seg på, og de som er registrert eller har meldt seg på Selskapets tjenester.

 

Klikk her hvis du vil ha mer informasjon

2.       Hva slags personopplysninger samler vi inn om deg? Selskapet kan samle inn opplysninger fra og om deg.

 

Mer spesifikt kan Selskapet samle inn (1) registreringsopplysninger, (2) offentlige opplysninger og innlegg, (3) opplysninger som du har tillatt at sosiale medier deler med Selskapet og (4) aktivitetsopplysninger.

 

Vi samler imidlertid ikke inn økonomisk informasjon fra betalingstjenester eller sensitive opplysninger om deg.

 

Klikk her hvis du vil ha mer informasjon.

 

3.       Hvordan bruker vi personopplysningene dine? Hovedårsaken til at vi samler inn opplysninger om deg, er for å kunne tilby deg Selskapets tjenester og for at du skal kunne benytte deg av disse tjenestene.

 

Vi kan i tillegg, med forhåndstillatelse fra deg, gi deg tilbud, salgskampanjer og markedsføring basert på dine personlige preferanser og vaner.

 

Klikk her hvis du vil ha mer informasjon. 

4.       Hva er begrunnelsen for at vi bruker personopplysningene dine? Personopplysningene dine blir i hovedsak samlet inn for å kunne tilby deg Selskapets tjenester.

 

Personopplysningene dine blir også av nødvendighet samlet inn for å kunne overholde rettslige forpliktelser eller beskytte de legitime interessene til Selskapet.

 

Hvis du ikke oppgir slike opplysninger, kan Selskapet ikke tilby deg sine tjenester.

 

Når personopplysningene dine samles inn til markedsføringsformål, kan du velge å ikke gi Selskapet disse personopplysningene.

 

Klikk her hvis du vil ha mer informasjon.

5.       Hvordan behandler vi opplysningene dine? Sikkerheten til personopplysningene dine er viktig for oss. For å oppnå dette, har Selskapet implementert tilstrekkelige administrative, tekniske og fysiske tiltak for å sikre personopplysningene dine mot tap, tyveri og uautorisert bruk, avsløring eller endringer.

 

Klikk her hvis du vil ha mer informasjon. 

6.       Hvem har tilgang til personopplysningene dine?

 

Selskapet kan dele personopplysningene dine med (i) tjenestetilbydere, (ii) våre tilknyttede selskaper som inkluderer medlemmer av ’The Walt Disney Family of Companies’ og (iii) nasjonale myndigheter, når dette er tillatt i gjeldende lover.

 

Klikk her hvis du vil ha mer informasjon.

7.       Blir personopplysningene dine overført til utlandet? Personopplysningene dine kan bli overført til andre land i eller utenfor EØS, inkludert USA. Uansett sørger vi alltid for at tilstrekkelige og passende sikkerhetstiltak i samsvar med gjeldende lov er på plass for å beskytte personopplysningene dine.

 

Klikk her hvis du vil ha mer informasjon.

8.       Hvilke rettigheter har du når det gjelder personopplysningene dine? I henhold til den generelle databeskyttelsesforordningen (EU) 2016/679, som trådte i kraft 25. mai 2018, har du rett til å be om tilgang til, fylle ut, oppdatere, rette opp og slette personopplysningene dine.

 

Klikk her hvis du vil ha mer informasjon.

9.       Hvor lenge vil vi oppbevare dine personlige data? Dine personopplysninger blir vanligvis lagret i våre systemer i perioden som er nødvendig for å levere selskapets tjenester.

 

Klikk her hvis du vil ha mer informasjon. 

10.     Oppdatering av Retningslinjene for personvern Selskapet kan endre eller oppdatere disse Retningslinjene for personvern for at de skal være i samsvar med gjeldende lov.

 

Se Ikrafttredelsesdatoen øverst i disse Retningslinjene for personvern for å se når disse sist ble revidert.

11.      Hvordan kan jeg kontakte dere når det gjelder behandlingen av personopplysningene mine? Du kan kontakte oss på denne e-postadressen fngprivacy_no@fox.com.

 

 1. HVEM OG HVA ER OMFATTET AV DISSE RETNINGSLINJENE FOR PERSONVERN?

Selskapet er behandlingsansvarlig for personopplysningene (dvs. opplysninger som identifiserer en spesifikk person, f.eks. navn og e-postadresse) som vi samler inn fra og om deg via Selskapets tjenester, og som behandles i samsvar med disse Retningslinjene for personvern.

Disse Retningslinjene for personvern og retningslinjene for bruk av informasjonskapsler gjelder for alle brukere, inkludert dem som bruker en av Selskapets tjenester uten å være registrert eller ha meldt seg på, og de som er registrert eller har meldt seg på Selskapets tjenester.

Som angitt i våre Bruksvilkår, er Selskapets tjenester for et generelt publikum og er ikke rettet mot barn, og samler ikke bevisst inn personopplysninger fra barn under 16 år.

 1. HVA SLAGS PERSONOPPLYSNINGER SAMLER VI INN OM DEG?

Selskapet samler inn (1) registreringsopplysninger når du registrerer deg for å motta en tjeneste fra Selskapet, (2) offentlige data og innlegg som du deler via Selskapets tjenester, (3) opplysninger som du har tillatt at sosiale medier deler med Selskapet, (4) aktivitetsopplysninger når du går inn på og bruker en tjeneste fra Selskapet. Mer spesifikt samler Selskapet inn følgende typer opplysninger fra og om deg:

 1. Registreringsopplysninger er de opplysningene som du oppgir for å kunne registrere deg for å motta en tjeneste fra Selskapet, f.eks. opprette en konto, skrive innlegg, motta nyhetsbrev eller bli med i en konkurranse. Registreringsopplysninger kan inkludere bl.a. fornavn, etternavn, e-postadresse, kjønn, land, postnummer og fødselsdato.
 2. Offentlige data og innlegg som består av kommentarer eller innhold som du har lagt ut på Selskapets tjenester og personopplysninger om deg som følger med disse innleggene eller dette innholdet, som f.eks. et navn, brukernavn, kommentarer, liker-klikk, status, profilinformasjon og bilde. Offentlig informasjon og innlegg er alltid offentlige, noe som betyr at de er tilgjengelige for alle og kan vises i søkeresultater og eksterne søkemotorer.
 3. Data fra sosiale medier. Hvis du går inn på eller logger deg inn på en av Selskapets tjenester via sosiale medier eller kopler en FNG-tjeneste til et sosialt medium, kan opplysningene vi samler inn også inkludere bruker-ID-en din og/eller brukernavnet ditt på dette sosiale mediet, all informasjon eller innhold som du har latt det sosiale mediet dele med oss, som profilbilde, e-postadresse eller vennelister, og alle personlige opplysninger som du har offentliggjort i tilknytning til dette sosiale mediet. Når du går inn på Selskapets tjenester via et sosialt medium, eller når du kopler en av Selskapets tjenester til et sosialt medium, tillater du at Selskapet samler inn, lagrer og bruker slike personopplysninger og slikt innhold i samsvar med disse Retningslinjene for personvern.
 4. Når du åpner og samhandler med Selskapets tjenester, kan vi samle inn bestemt informasjon om disse besøkene. For å tillate tilkobling til Selskapets tjenester mottar og registrerer for eksempel serverne våre informasjon om datamaskinen, enheten og nettleseren din, inkludert potensielt IP-adressen din, nettlesertype og annen programvare- eller maskinvareinformasjon. Hvis du går inn på Selskapets tjenester fra en annen mobil eller en annen enhet, kan vi samle inn en unik enhetsidentifikator for denne enheten, geolokasjonsdata eller annen transaksjonsinformasjon for enheten. Hvis du går inn på Selskapets tjenester fra en annen mobil eller en annen enhet, kan vi samle inn en unik enhetsidentifikator for denne enheten, geolokasjonsdata eller annen transaksjonsinformasjon for enheten. Informasjonskapsler og annen sporingsteknologi (som informasjonskapsler, piksler og Adobe Flash-teknologi, vanligvis kalt “Flash cookies”) kan også samles inn. Disse teknologiene kan brukes for å samle inn og lagre opplysninger om hvordan du bruker Selskapets tjenester, f.eks. sider du har besøkt, video og annet innhold du har sett på, søk du har foretatt og reklamer du har sett. Hvis du ønsker mer informasjon, kan du lese retningslinjene våre for informasjonskapsler.
 5. Informasjon fra andre kilder. Vi kan supplere opplysningene vi samler inn med informasjon fra andre kilder, slik som informasjon om aktiviteten din online og offline som er offentlig kjent fra sosiale medier eller kommersielt tilgjengelige kilder.

Vi samler ikke inn:

 • Økonomisk informasjon fra tilbydere av betalingstjenester: I enkelte tilfeller kan det hende at vi bruker en ekstern betalingstjeneste for at du skal kunne kjøpe et produkt eller foreta en betaling (“Betalingstjeneste”). Hvis du ønsker å kjøpe et produkt eller foreta en betaling ved hjelp av en Betalingstjeneste, vil du blir sendt videre til Betalingstjenestens nettside. All informasjon du gir til Betalingstjenesten er underlagt den aktuelle Betalingstjenestens retningslinjer for personvern, ikke disse Retningslinjene for personvern. Vi har ingen kontroll over og er ikke ansvarlige for hvordan en Betalingstjeneste bruker opplysningene som den samler inn gjennom Betalingstjenesten.
 • Sensitive opplysninger: Vi ber om at du ikke sender oss eller avslører sensitive personopplysninger (som personnummer, informasjon relatert til rase eller etnisk opphav, politiske meninger, religion eller annen tro, helse, kriminell bakgrunn eller fagforeningsmedlemskap) på eller gjennom Selskapets tjenester eller på annen måte.

Tilknyttede tjenester 

Selskapets tjenester kan også være tilknyttet nettsteder drevet av tredjeparter, og kan inneholde reklame eller tilby innhold, funksjonalitet, spill, nyhetsbrev, konkurranser eller applikasjoner utviklet av og opprettholdt av disse selskapene. Selskapet er ikke ansvarlig for personvernpraksisen til disse selskapene, og når du forlater Selskapets tjenester eller klikker på en reklame, bør du lese retningslinjene for personvern som gjelder for den andre tjenesten.

 1. HVORDAN BRUKER VI PERSONOPPLYSNINGENE DINE?

Vi bruker personopplysningene vi samler inn fra og om deg til å:

 1. Tilby deg Selskapets tjenester og funksjoner;
 2. La deg kommentere innhold og delta i nettspill, konkurranser eller bonusprogram;
 3. Gi deg kundestøtte og svar på forespørsler;
 4. Overholde loven eller den juridiske prosessen og/eller svare på forespørsler fra allmennheten og myndighetene;
 5. Måle, analysere og forbedre Selskapets tjenester og funksjoner;
 6. Beskytte rettighetene til Selskapet og andre. Det kan for eksempel være tilfeller der Selskapet vil bruke personopplysningene dine, inkludert situasjoner der Selskapet i god tro mener at slik behandling er nødvendig for å: (i) beskytte, håndheve eller forsvare de juridiske rettighetene, personvernet, sikkerheten eller eiendommen til Selskapet, Selskapets samarbeidspartnere eller deres medarbeidere, agenter og kontraktører og leverandører (inkludert håndheving av våre avtaler og våre bruksvilkår); (ii) beskytte sikkerheten og personvernet til brukere av Selskapets tjenester eller medlemmer av allmennheten; (iii) beskytte Selskapet og involverte tredjeparter, f.eks. Selskapets leverandører, mot svindel eller for risikostyringsformål,
 7. Fullføre en forretningstransaksjon, f.eks. en foreslått eller faktisk omorganisering, sammenslåing, salg, fellesforetak, oppgaver, overføringer eller annen disponering av hele eller deler av Selskapets forretningsvirksomhet, aktiva eller aksjer (inkludert i forbindelse med en eventuell konkurs eller lignende prosesser). Hvis Selskapet for eksempel er involvert i en sammenslåing eller overføring av alle eller store deler av forretningsvirksomheten sin, kan Selskapet avsløre og overføre personopplysningene dine til den parten eller partene som er involvert i transaksjonen som del av den transaksjonen;
 8. Tillate funksjonalitet for sosial deling; hvis du logger inn eller kopler en konto på et sosialt medium til Selskapets tjenester, kan vi dele brukernavnet ditt, bildet og liker-klikkene, samt aktivitetene og kommentarene dine med andre brukere av Selskapets tjenester og med vennene dine i det aktuelle sosiale mediet. Vi kan også dele de samme personopplysningene med leverandøren av den sosiale medietjenesten;
 9. Forbedre opplevelsen din med Selskapets tjenester både online og offline gjennom å levere innhold som du synes er relevant og interessant;
 10. Hvis du har gitt samtykke til dette på forhånd, kan vi sende deg (via e-post, telefon, chat og sosiale medier) tilbud, reklamekampanjer og annen markedsføring for Selskapets tjenester, tjenester/produkter fra tredjeparter som opererer i media, fjernsyn, film, print og / eller reiseliv, inkludert gruppeselskaper og fellesmerkede tjenester eller funksjoner, f.eks. konkurranser eller andre kampanjer arrangert sammen med en tredjepart eller en av Selskapets samarbeidspartnere som kan tilbys av Selskapets tjeneste eller tjenesten til en tredjepart;
 11. Hvis du har gitt samtykke til dette på forhånd, kan vi sende deg markedsføringskommunikasjon som er tilpasset dine interesser og behov gjennom kommunikasjonskanalene som er nevnt under bokstaven j) ovenfor.

Vi kan bruke anonymisert informasjon eller informasjon som ikke lenger identifiserer deg personlig, selv indirekte (f.eks. statistikk) til ethvert formål, eller dele den med tredjeparter.

 1. HVA ER DET RETTSLIGE GRUNNLAGET FOR BEHANDLINGEN VÅR AV PERSONOPPLYSNINGENE DINE?

Behandlingen av personopplysningene dine med formål:

 1. Del 3, bokstav a) til c) i disse Retningslinjene for personvern er nødvendig for å kunne tilby de etterspurte tjenestene, og er derfor påkrevd da tjenestene ellers ikke ville kunne tilbys;
 2. Del 3, bokstav d) i disse Retningslinjene for personvern må samles i henhold til gjeldende lov, og er derfor også påkrevd; og
 3. Del 3, bokstav e) til g) i disse Retningslinjene for personvern blir utført basert på Selskapets og motpartens legitime interesser for å kunne drive slik aktivitet, og er på rimelig måte balansert mot interessene dine, siden databehandlingen utføres innenfor de rammene som er strengt nødvendige for å kunne drive slik aktivitet. Denne behandlingen av personopplysninger er ikke påkrevd, og du kan motsette deg den på ethvert tidspunkt, som beskrevet i Del 11 i disse Retningslinjene for personvern, med mindre Selskapet har en legitim interesse for å fortsette behandlingen.

Behandlingen av personopplysningene dine til andre formål:

 • Del 3, bokstav h) er valgfri, men uten ditt samtykke er det ikke mulig å kople en konto på et sosialt medium til Selskapets tjenester, så du blir nødt til å kople deg på Selskapets tjeneste ved hjelp av en annen metode;
 • Del 3, bokstav i) til k) er valgfri, men uten ditt samtykke er det ikke mulig for Selskapet og/eller tredjeparter å tilby deg generell markedsføringskommunikasjon fra Selskapet og tjenester/produkter fra tredjeparter eller kommunikasjon basert på interessene og behovene dine, eller tilby fellesmerkede tjenester.

Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt til behandling av personopplysningene dine til formålet i Del 3, bokstav i) til k) ved å sende melding om dette til e-post-adressen oppgitt i Del 11 nedenfor. Vær oppmerksom på at aktivitetene som er oppført i avsnitt 3 (i), kan utføres ved hjelp av informasjonsteknologi. For mer informasjon om hvordan du deaktiverer informasjonskapsler, se vår cookie policy. Endelig kan du trekke tilbake samtykket eller motsette seg direkte markedsføring angående aktivitetene i seksjon 3 j) og k) ved enten, hvis du er registrert, endrer innstillinger i brukerprofilen din eller, hvis du ikke er registrert, via samtykkehåndteringsverktøyet tilgjengelig på vår nettside eller ved å følge instruksjonene i vår kommunikasjon til deg.

Nedenfor finner du en oversikt med forklaringer til saken ovenfor:

Formålet med behandlingen Rettslig grunnlag Å oppgi personopplysninger kan være frivillig eller påkrevd
Del 3 bokstav a): Tilby Selskapets tjenester (f.eks. når brukerregistrering er nødvendig) Oppfylle kontrakter Bestemmelse er påkrevd
Hvis personopplysningene ikke gis, er det ikke mulig for oss å tilby Selskapets tjenester
Del 3 bokstav b): Brukeraktiviteter (kommentarer, deltakelse i konkurranser etc.). Oppfylle kontrakter Bestemmelse er påkrevd
Hvis ikke personopplysningene gis, er det ikke mulig for oss å tilby Selskapets tjenester
Del 3 bokstav c): Kundestøtte Oppfylle kontrakter Bestemmelse er påkrevd
Hvis ikke personopplysningene gis, er det ikke mulig for oss å tilby Selskapets tjeneste
Del 3 bokstav d): Oppfylle rettslige forpliktelser Rettslige forpliktelser Bestemmelse er obligatorisk
Hvis personopplysningene ikke gis, er det ikke mulig for oss å tilby Selskapets tjenester
Del 3 bokstav e): Analyse og forbedring av Selskapets tjenester Legitim interesse Bestemmelse er ikke obligatorisk
Du kan utøve din rett til å motsette seg behandling av dataene, men vi kan fortsette å behandle informasjonen gitt at vi har en legitim interesse for å fortsette slike saker som er av interesse for deg.
Del 3 bokstav f): Beskyttelse av interessene til Selskapet og tredjeparter Legitim interesse Bestemmelse er ikke obligatorisk
Du kan utøve din rett til å motsette seg behandling av dataene, men vi kan fortsette å behandle informasjonen gitt at vi har en legitim interesse for å fortsette slike saker som er av interesse for deg.
Del 3 bokstav g): Forretningstransaksjon Legitim interesse

 

Bestemmelse er ikke obligatorisk
Du kan bruke din rett til å motsette seg behandling av dataene, men vi kan fortsette å behandle informasjonen gitt at vi har en legitim interesse for å fortsette slike aktiviteter som er av interesse for deg.
Del 3 bokstav h): Deling i sosiale medier Samtykke Det er frivillig å oppgi personopplysninger
Du kan utøve retten din til å motsette seg behandling, uten andre konsekvenser enn at du må logge på med en annen konto
Del 3 bokstav i): Tilpassing av brukeropplevelsen din Samtykke Det er frivillig å oppgi personopplysninger
Du kan utøve retten din til å trekke tilbake samtykket når som helst, uten andre konsekvenser enn at du ikke lenger vil motta innhold fra oss som du kna finne av intresse
Del 3 bokstav j): Generell markedsføring Samtykke Det er frivillig å oppgi personopplysninger
Du kan utøve retten din til å trekke tilbake samtykket når som helst, uten andre konskvenser enn at du ikke lenger vil motta markedsføringskommunikasjon
Del 3 bokstav k): Målrettet markedsføring Samtykke Det er frivillig å oppgi personopplysninger
Du kan utøve retten din til å trekke tilbake samtykket når som helst, uten andre konskvenser enn at du ikke lenger vil motta markedsføringskommunikasjon

 

 1. HVORDAN BEHANDLER VI PERSONOPPLYSNINGENE DINE?

Personopplysningene dine blir behandlet både elektronisk og manuelt og blir beskyttet av egnede og tilstrekkelige sikkerhetstiltak, som tar hensyn til utviklingen, kostnadene ved implementering og behandlingens form, omfang, kontekst og formål samt ulike grader av sannsynlighet og alvorlighet i risikoen som individers rettigheter og friheter utsettes for. Selskapet bruker særlig egnede administrative, tekniske, personalmessige og fysiske tiltak for å sikre personopplysningene i sin varetekt mot tap, tyveri og uautorisert bruk, avsløringer eller endringer.

 1. HVEM KAN FÅ TILGANG TIL PERSONOPPLYSNINGENE DINE?

Selskapet kan dele personopplysningene dine til formålene i Del 3 ovenfor til følgende mottakerkategorier i EU eller utenfor EU i samsvar med og innenfor grensene av bestemmelsene i Del 7 nedenfor:

 1. Tredjeparts tjenesteleverandører som utfører behandlingsprosesser og som er korrekt oppnevnt som databehandlere når loven krever dette, f.eks. for leverandører av skytjenester, andre enheter i gruppen, leverandører av tjenester som er avgjørende for eller som støtter Selskapets tjenester og følgelig, som eksempel og uten begrensning, selskaper som tilbyr IT-tjenester, eksperter, konsulenter og advokater – selskaper som oppstår fra mulige sammenslåinger eller fisjoner, eller andre endringer; og
 2. Tillknyttede selskaper inkluderer også medlemmer av ’The Walt Disney Family of Companies’.  For mer informasjon om disse, ta kontakt på privacycontact@disney.com; og
 3. Relevante myndigheter for å oppfylle gjeldende lovkrav.

 

 1. BLIR PERSONOPPLYSNINGENE DINE OVERFØRT TIL UTLANDET?

Personopplysningene dine kan bli overført til andre land, inkludert i eller utenfor EØS. Enkelte land utenfor EØS anerkjennes av Europakommisjonen som land som har personvern på et tilstrekkelig høyt nivå i henhold til EØS-standarden. En fullstendig liste over disse landene finner du her: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm. For overføringer til land som Europakommisjonen mener ikke har tilstrekkelig personvern, har vi satt inn egnede og tilstrekkelig sikkerhetstiltak som beskytter personopplysningene dine og overføringen av personopplysningene dine is samsvar med gjeldende personvernlover, slik som standard kontraktsklausuler godkjent av Europakommisjonen i Artikkel 45 og 46 i EUs personvernforordning 2016/679 (“Personvernforordningen”).

Du har rett til å be om en kopi av tiltakene ovenfor og ytterligere informasjon om personopplysningene dine ved å kontakte Selskapet på adressen som er oppgitt i Del 11 i disse Retningslinjene for personvern.

 1. HVILKE RETTIGHETER HAR DU NÅR DET GJELDER PERSONOPPLYSNINGENE DINE?

Du har rett til, når som helst, å:

 1. få bekreftelse om hvorvidt dine personlige data eksisterer, for å motta kopi av informasjonen, bli informert om både innhold og kilde, samt om ytterligere informasjon, som refereres til, her med det formål å behandle dine personlige data, mottakerkategorier, eventuelle automatiserte beslutningsprosesser, den planlagte perioden som vi vil lagre den (hvis mulig), samt de garantier vi har vedtatt for overføringer utenfor EØS;
 2. verifisere nøyaktigheten av dine personopplysninger og be om korrigering, oppdatering eller endring;
 3. be om sletting eller anonymisering av dine personlige data hvor:
  1. Dine personopplysninger behandles i strid med gjeldende lov
  2. Dine personopplysninger ikke lenger er nødvendige for de formålene vi har samlet det for;
  3. Vi har en lovlig forpliktelse til å slette det;
  4. Du har protestert mot behandlingen for legitime grunner, og vi har ingen tvingende og overbevisende legitime grunner til å fortsette slik behandling;
 4. motsette deg, av legitime grunner, bruken av dine personopplysninger som benyttes på grunnlag av vår legitime interesse (som omtalt umiddelbart ovenfor);
 5. be om at Selskapet begrenser behandlingen av dine personlige data hvor:
  1. Du bestrider nøyaktigheten av personopplysningene, til vi har gjennomført tilstrekkelige tiltak for å korrigere eller verifisere nøyaktigheten;
  2. Behandlingen er ulovlig, men du ønsker ikke at vi skal slette dataene;
  3. Vi ikke lenger trenger personopplysningene for behandling, men du krever det for å bekrefte, utøve eller forsvare juridiske krav, eller du har motsatt deg bruken på grunnlag av legitime interesser i påvente av verifisering om selskapet har overbevisende legitime grunner til å fortsette behandlingen;
 6. motta en elektronisk kopi av dine personopplysninger, dersom du ønsker å overføre dine personlige opplysninger som du har gitt til Selskapet, når personopplysningene behandles automatisk, og behandlingen er enten (i) basert på ditt samtykke eller ( ii) nødvendig for utførelsen av Selskapets tjenester;
 7. Sende inn en klage til relevante tilsynsmyndigheter.

Med hensyn til ovennevnte rettigheter kan du sende henvendelsen din til adressen som er oppgitt i Del 11 nedenfor. I forespørselen din må du inkludere e-postadresse, navn, adresse og telefonnummer og tydelig spesifisere hvilken informasjon du vil ha tilgang til, endre, oppdatere, skjule eller slette.
Husk at selv etter at du har avsluttet kontoen din, eller hvis du ber oss om å slette personopplysningene dine, kan kopier av noen av opplysningene fra kontoen din forbli synlige i enkelte tilfeller, for eksempel hvis du har delt opplysningene på sosiale medier eller andre tjenester eller hvis oppbevaring av slike opplysninger er nødvendig for å oppfylle en rettslig forpliktelse eller et rettslig forsvar. Caching-teknologien gjør at kontoen di ikke nødvendigvis blir umiddelbart utilgjengelig for andre. Det kan også hende at vi oppbevarer en sikkerhetskopi av opplysninger om kontoen din på serverne våre i en periode etter at du ber om sletting, for å oppfylle gjeldende rettslige krav.
Vi gir deg også mange valg når det gjelder bruk eller deling av personopplysningene dine til markedsføringsformål. Du kan trekke tilbake samtykket ditt til å:

 • Motta elektronisk kommunikasjon fra oss. Hvis du ikke lenger ønsker å motta markedsførings-e-post fra oss, kan du velge å ikke motta slike e-poster ved enten å følge avmeldingsinstruksjonene i meldinger fra oss, eller, hvor følgende funksjonalitet er tilgjengelig, ganske enkelt endre brukerinnstillingene dine hvis du er en registrert bruker, eller, hvor følgende funksjonalitet er tilgjengelig, ved hjelp av samtykkeverktøyet på nettsiden vår, hvis du ikke er en registrert bruker. Du kan også sende en henvendelse til adressen i Del 11 i Retningslinjene for personvern. Selskapet kan uansett fortsette å sende deg administrative meldinger som gjelder Selskapets tjenester.
 • Vår deling av personopplysningene dine med Selskapets samarbeidspartnere eller forretningspartnere til deres markedsføringsformål. Hvis du foretrekker at vi ikke deler personopplysningene dine med Selskapets samarbeidspartnere eller forretningspartnere til deres direkte markedsføringsformål, kan du velge bort slik deling, hvor følgende funksjonalitet er tilgjengelig på denne nettsiden, ved ganske enkelt å endre brukerinnstillingene dine hvis du er en registrert bruker, eller, hvor følgende funksjonalitet er tilgjengelig på denne nettsiden,  ved hjelp av samtykkeverktøyet på nettsiden vår, hvis du ikke er en registrert bruker, eller ved å sende en henvendelse til adressen som er oppgitt i Del 11 i Retningslinjene for personvern.

I alle de overfor nevnte tilfellene kan det hende vi kontakter deg og ber om mer informasjon som er nødvendig for at vi skal kunne behandle forespørselen din. Tilleggsrettighetene som er beskrevet i Del 9 nedenfor vil gjelde fra det att EUs forordning for personvern, The General Data Protecton Regulation (GDPR), blir norsk lov i mai 2018.

 1. HVOR LENGE VIL VI OPPBEVARE DINE PERSONLIGE DATA?

Vi vil bare lagre opplysningene dine så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålet som opplysningene ble samlet inn til, slik dette er beskrevet i disse Retningslinjene for personvern. Uansett vil følgende lagringsperioder gjelde for behandlingen av personopplysningene dine til formålene beskrevet nedenfor:

 1. Opplysninger som er samlet inn til formål i henhold til Del 3, bokstav a) til h) i disse Retningslinjene for personvern blir lagret så lenge Selskapets tjeneste blir gitt, pluss lengden på foreldelsesfristen i gjeldende lovbestemmelser, etter at Selskapets tjeneste er avsluttet.
 2. Opplysninger samlet inn til formål i henhold til Del 3 bokstav i) i disse retningslinjene lagres så lenge det er nødvendig for å kunne logge seg på Selskapets tjeneste gjennom et sosialt nettverk.
 3. Opplysninger samlet inn til formål i henhold til Del 3, bokstav j) blir lagret for en periode på 2 år.
 4. Opplysninger samlet inn til formål i henhold til Del 3, bokstav k) blir lagret for en periode på 2 år.

Når foreldelsesfristen utløper, vil personopplysningene dine enten bli slettet, anonymisert eller aggregert.

 1. OPPDATERING AV DISSE RETNINGSLINJENE FOR PERSONVERN

Selskapet kan endre eller oppdatere disse Retningslinjene for personvern for alle slags årsaker (inkludert, men ikke begrenset til, endringer i gjeldende rett eller tolkningen av denne, avgjørelser, meninger og rettsordre knyttet til slik gjeldende rett).

Se Ikrafttredelsesdatoen øverst i disse Retningslinjene for personvern for å se når disse sist ble revidert. Alle eventuelle endringer i disse Retningslinjene for personvern vil bli varslet på forhånd ved at de reviderte retningslinjene blir publisert på Selskapets tjenester. Hvis vi foretar betydelige endringer i disse Retningslinjene for personvern som endrer måten behandlingen foregår på eller utvider rettighetene våre til å bruke personopplysninger som vi allerede har samlet inn fra deg, vil vi varsle deg og gi deg en valgmulighet når det gjelder den videre bruken av disse opplysningene, i samsvar med de lovbestemmelsene som gjelder.

 1. KONTAKT OSS

Hvis du har spørsmål om disse retningslinjene for personvern, kan du ta kontakt med oss på følgende e-postadresse fngprivacy_no@fox.com.