Naturvitenskapens verden slutter aldri å overraske. Aldri!

På bildet over her ser du USAs påtroppende president (til høyre), og til venstre et eksemplar av en ny møll-art som trives i områdene mellom Mexico og det sørlige California.

Opplysningene om nye møll-arter er sjelden noen verdensbegivenhet, men i dette tilfellet har biologen som oppdaget den lille møllen begått tidenes PR-kupp.

Historien er som følger:

Den amerikanske biologen Dr. Vazrick Nazari oppdaget en hittil ubeskrevet møll-art gjemt langt inne i insektsamlingen til Boharts insektsmuseum ved universitetet i California.

I et anfall av kreativitet bestemte Dr. Nazari seg for å oppkalle den nye møllen etter USAs påtroppende president, Donald Trump.

Illustrasjonsbilde, slående likhet, også i profil.

Møllens navn er nå Neopalpa donaldtrumpi‚ og er nylig publisert i siste utgave av den fagfellevurderte insektsjournalen Zookeys.

Ifølge avisen The Telegraph sier Dr. Nazari at det er møllens skjell-aktige hodepryd som er årsaken til navnevalget, da den ligner mistenkelig på Donald Trumps karakteristiske frisyre.

Trump er ikke den eneste presidenten som har fått et dyr oppkalt etter seg, avtroppende president Barrack Obama har fått hele ni forskjellige dyr oppkalt etter seg.

Her hjemme har venstrepolitiker Ola Elvestuen fått en liten veps oppkalt etter seg, så Norge henger definitivt med på internasjonale forskningstrender.

Navngivning av nye arter sorterer inn under det som kalles biologisk systematikk, altså læren om det biologiske mangfoldet og systematiseringen av det.

Mer om det kan du lese her:

National Geographic