Det finnes en nær sagt endeløs rekke vonde, fæle ting. Kjærlighetssorg, knust skjerm, skallebank, rift i forhuden… Listen kan selvsagt også inkludere virkelig vonde ting, som krig og sykdom og det som verre er.

Det finnes ingen grenser.

På ett område er smerteopplevelsen imidlertid mer kvantifiserbar enn andre:

Stikk fra giftige dyr.

Helt på toppen troner den sør-amerikanske mauren paraponera, populært kalt «bullet ant». Den sorte mauren er fryktet i regnskogen, men det er ikke den vi skal snakke om i dag.

Ditt påfølgende mareritt skal handle om en veps som har mer til felles med et militærhelikopter enn sin plassering i dyreriket.

Si hei til tarantell-hauken.

Dette forferdelige insektet går under navnet «tarantula hawk» i engelskspråklige land — Og det er ikke uten grunn.

Denne vepsen formerer seg nemlig ved å jakte, og paralysere tarantell-edderkopper. Så legger den et egg inne i edderkopp-kroppen, og i den påfølgende tiden vil vepselarvene vokse og spise tarantellen fra innsiden.

Her kan du se «hauken» i sitt daglige virke:

View post on imgur.com

Størrelsen alene er nok til å få de fleste til å kveppe unna. Når tarantell-hauken kommer flyvende høres en dyp, brummende lyd. Et voksent eksemplar er stort nok til å dekke hele håndflaten:   Card

Tarantell-hauken er ikke særlig hissig, og grunnen til det er at den ikke har noen naturlige fiender. Alle skjønner at denne spydspissen bør man holde seg unna. 

Den som imidlertid er så uheldig å bli stukket vil oppleve noe helt spesielt: 

Verdens verste smerte. 

Brodden til en tarantell-hauk: FOTO: Rankin1958 – CC 3.0

Smerten er sammenlignbar med den til bullett ant-mauren, men har én spesiell egenskap:

Den varer nemlig bare 3-5 minutter. Etterpå er alt som normalt, men i de få minuttene kan du regne med å oppleve følgende:

(Beskrivelsen nedenfor er hentet fra en forsker som ble stukket)

«Umiddelbar, forferdelig smerte som rett og slett hindrer deg i å gjøre noe som helst annet enn å skrike. Mental disiplin hjelper rett og slett ikke i denne situasjonen. En blindende, kraftig og sjokkerende elektrisk smerte».

En bruker på bildedelingsnettstedet Imgur har beskrevet sin stikk-opplevelse på følgende måte:

«Et halvt sekund etter at jeg ble stukket begynte smerten. Jeg gikk rett i bakken og begynte å skrike som en villmann. Det var forferdelig, altoppslukende — jeg mistet faktisk evnen til å tenke på noen ting annet enn den brutale, blindende smerten som herjet i kroppen min. Jeg trodde ærlig talt jeg var i ferd med å dø».

Skjermbilde 2016-04-08 kl. 14.55.50

 Toppbilde: Skjermdump Youtube

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.