Noen vil kanskje mene at nyheter som dette er clickbait av verste sort, men fakta er at dette er hardbarkede vitenskapsnyheter som kan komme til å endre menneskeheten for alltid.

Medisinske forskere fra det nederlandske universitetet Erasmus University Medical Center er nemlig i full gang med å teste ut et medikament som kan reversere flere av de mest kjente aldringstegnene.

Bare for å tydeliggjøre hvor stort dette er tar vi siste setning én gang til:

Forskerne bruker altså ordet reversere, ikke redusere — og målet for det mye medikamentet er rett og slett en kur mot aldring.

Også kjent som legemiddelindustriens hellige gral.

Alle skeptikere bør kjenne sin besøkelsestid når de blir konfrontert med slike nyheter, men det tar ikke selvtilliten bort fra de nederlandske forskerne.

De er godt i gang med dyreforsøk, og utprøving på mennesker er allerede under planlegging.

Aldring kan defineres på mange forskjellige måter, men hos mennesker vil de visuelle kjennetegnene ofte skyldes en opphopning av gamle og skadede celler som ikke lenger deler seg.

Disse gamle cellene ser i utgangspunktet ikke ut til å gjøre spesielt mye ut av seg, men det viser seg at de også slipper ut en del stoffer som bidrar til å skape betennelsestilstander i kroppen, og dermed akselerere aldringen.

Forskerne, under ledelse av Dr. Peter de Keizer, har fortalt til BBC at de derfor spisset medikamentene sine for å angripe og drepe nettopp disse cellene.

«Folk sa at jeg var gal for å prøve noe slikt, og på de første tre forsøkene mine hadde de dessverre rett», sier Keizer til BBC.

Men så, på det fjerde forsøket, fant Keizer et medikament som åpenbart ga resultater.

Medikamentet ble testet ut på tre typer mus:

Den ene typen var rett og slett gamle mus (hvis noen lurer, så var musene så gamle at alderen deres tilsvarer rundt 90 år).

Den andre typen mus var spesielt avlet frem for å eldes raskt. 

Den tredje typen var «normale» mus som var kjemisk eldet gjennom kraftig cellegiftbehandling. 

Resultatene, som er publisert i den svært anerkjente forskningsjournalen Cell, er overveldende.

Dr Keizer og teamet hans hadde sett for se å studere musehår i mikroskop, men endringene kunne ses med det blotte øye.

Musene så rett og slett mye yngre ut, og tester viste at foryngelsen også gjaldt vitale organer. Leverfunksjonen ble gjenopprettet til det normale, og musene kunne kunne etter behandling løpe dobbelt så langt i musehjulet sitt.

Britiske forskere fra respekterte King’s College i London har kommentert Keizers resultater og mener funnene er umulig å ignorere.

Musene bærer ifølge doktor Keizer ikke noe preg av å oppleve bivirkninger, men som forskerne sier:

«Mus kan ikke snakke».

Selv om forsøk på mennesker er på trappene, vil de gå svært forsiktig frem for å unngå utilsiktede skader.

Medikamentet er altså ikke tilgjengelig på ditt lokale apotek denne påsken, men kanskje om noen år vil rynkene dine kureres med piller fra Nederland.

Via BBC

Toppbilde: Pixabay 

National Geographic