OK, dette er villere enn alle andre saker, hendelser, ideer og gjennombrudd vi har skrevet om siden Natgeobloggen startet:

Et arkitektkontor i New York har designet en skyskraper som «etter planen» skal henge fra en asteroide som går i bane rundt 50 000 kilometer ute i rommet.

Jepp …

Omtrent slik skal det se ut:

Forrige uke skrev vi om den mye omtalte skyskraperen som kanskje en vakker dag vil pryde skylinen rundt New Yorks Central Park.

Skyskraperen har allerede fått tilnavnet «The Big Bend» på grunn av sitt banebrytende design, men allerede én uke etter kommer altså arkitektene i Clouds og feier banen med den villeste ideen siden pyramidene ble lagt på tegnebrettet.

Arkitektene har også klekket ut et fengende navn på konseptet og refererer til metoden som «Universal Orbital Support System» eller UOSS for de uinvidde.

Vi i Natgeobloggen vil i alle tilfelle rette en stor takk til designer og arkitekt Ostap Rudakevych i arkitektformaet Clouds for virkelig å ha gitt alt i arbeidet med dette prosjektet.

Så håper vi noen faktisk realiserer prosjektet, om ikke i virkeligheten, så i hvert fall som et spennende element i en scifi-film.

Sky- eller romskraperen vil ikke være stasjonær, men bevege seg over store deler av den vestlige halvkule i løpet av døgnets tjuefire timer.

Romskraperen ender imidlertid opp på samme sted hver dag, så på sett og vis blir den vel etterhvert et fast innslag i bybildet.

 

I løpet av et døgn vil romskraperen svinge innom Panama, Cuba og New York.

Det finnes også en herlig video av galskapen, og flere glimt inn i arkitektenes interessante hjerner finner du nederst i saken:

Vi kan personlig garantere at denne skyskraperen aldri vil bli bygget, men hvis det nå en gang skulle skje ønsker vi dem all lykke til — spesielt med tilretteleggingen av astroide-skyskraperens kloakksystem.

Men pytt, med konstruksjonsmetoder som dette, vil praktiske problemer med vann og avløp antakelig løses med et tastetrykk:

Det skal sies at selv om dette konseptet er vel spenstig, så har NASA faktisk planer om å fange og manipulere banen til en asteroide allerede om fire år …

Tilbake til drømmeverdenen: Slik ser arkitektene for seg utsikten fra innsiden:

Bilder: Cloudsao

Via IFLscience

National Geographic