I går formiddag skjedde noe såpass eksotisk og uvanlig at historien, og ikke minst bildene, nå går verden rundt.

Det surrealistiske bildet viser en middels stor hai som etter alt å dømme har tatt kvelden midt på gata.

Hvis du fikk gjette hvor denne hendelsen har funnet sted, hvilket land ville komme lengst opp på listen din? Du får kun ett forsøk …

«Australia…?»

Korrekt!

Det absurde motivet ble fotografert i går av brannvesenet i Queensland. Bildet ble tatt etter at den tropiske syklonen «Debbie» hadde herjet i området og skapt store, lokale oversvømmelser.

Bildene ble ledsaget av følgende tekst:

«Tror du det er trygt å gå tilbake i vannet? Tro om igjen! Du vet aldri hva som lurer seg under overflaten …»

Think it's safe to go back in the water? Think again! You never know what lurks beneath the surface during a severe…

Posted by Queensland Fire and Emergency Services – QFES on Wednesday, 29 March 2017

Vannstanden i det aktuelle området hadde i går steget hele 9 meter på få timer, og en gang i løpet av flommen hadde den uheldige oksehaien bestemt seg for å ta turen innover land i jakten på mat.

Selv om akkurat dette eksemplaret virker mer enn gjennomsnitlig klønete anlagt, så er den fremdeles en representant for et av verdens mest aggressive haiarter.

Oksehaier har nemlig ekstremt høyt testosteronnivå, og er den haitypen som angriper flest mennesker.

Som om det ikke skulle være nok er oksehaien en av ytterst få havdyr som trives nesten like godt i ferskvann som i saltvann, og det er viden kjent at oksehaier kan svømme mange mil opp langs store elver som renner ut i havet.

Oksehaien som endte opp midt i trafikken i Australia var bare litt under to meter lang, men heldigere eksemplarer kan vokse til å bli over tre og en halv meter lange — og veie over 300 kilo.

Fun fact: En serie oksehaiangrep i 1916 inspirerte forfatter Peter Benchley til å skrive romanen «Jaws», og som senere ble filmatisert av Steven Spielberg og er i Norge mest kjent som «Haisommer».

 

Via Queensland Fire and Resque/IFLscience

Toppbilde: Queensland Fire and Resque

National Geographic