Vi setter all kritisk sans til side og skamroser nok et PR-stunt for den nye Star Wars-filmen: Stars Wars Street View.

Ideen er like enkel som den er genial. Det velkjente navigasjonsverktøyet Google Street View har fått en kledelig mod i forbindelse med lanseringen av The Force Awakens.

the force awakens star wars trailer star wars the force awakens

Kjapp GIF-teaser fra Star Wars Episode VII: The Force Awakens

I Star Wars Street View kan du utforske verden ved å fly de ikoniske farkostene fra Star Wars-filmene gjennom jordiske bylandskaper, og du kan velge mellom tre forskjellige romskip:

Hvis du velger Han Solos Millenium Falcon, får du startposisjon midt i London, like ved Big ben:

Skjermbilde 2015-12-09 kl. 11.16.06

… og de som velger Luke Skywalkers X-Wing starter opp midt på Times Square i New York. Meget festlig …

Skjermbilde 2015-12-09 kl. 11.17.47

Alle perverse med dragning mot den mørke siden kan velge Darth Vaders TIE fighter som ønsket farkost — da er startposisjonen av en eller annen grunn satt til mørkets arnested, i Belgia …

Skjermbilde 2015-12-09 kl. 11.19.03

Og for de som lurer, så er svaret JA — du kan enkelt dra inn en markør fra sidemenyen og droppe et Stars Wars-fartøy i din hjemby.

For anledningen i toppbildet kjørte vi en Millenium Falcon ned Karl Johan og kikket på juledekorasjonene. Faen så trist. Ikke noe snø eller julestemning å spore her, nei:

Skjermbilde 2015-12-09 kl. 11.36.11

Det hele ser herlig «ekte» ut, og seansen akkompagneres av kontinuerlig Star Wars-musikk, komplett med hyl og stønn fra Chewbacca i baksetet.

Husk at du må kjøre på venstre siden av gaten i London, da…

Star Wars Street View kan du prøve her — og filmen? Den har premiere 16. desember …

native

Og hvis du trenger en liten oppkvikker sånn midt i uken, anbefaler vi denne videoen av Darth Trump. Den er akkurat like hakkandes som tittelen høres ut som — brilliant laget, med snippets av stemmen til presidentkandidat Donald Trumps merkelig uttalselser lagt oppå Darth Vaders gjøren og laden:

Via Popular Science

Toppbilde: Skjermdump Star Wars Street View

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.