Det er en egen mennesketype som søker seg til arbeid på ubåt, og det er ikke uten grunn.

Hvem ønsker (frivillig) å tilbringe alle døgnets tjuefire timer innesperret i en stålsarkofag, sammen med et titalls andre,  svette ubåt-entusiaster, mens man famler i blinde under vann?

Og enda verre — under isen?

Bare tanken på dette kan gi en «normal» person frysninger og mareritt. Ett stikkord: Das Boot.

Heldigvis finnes det altså en egen type mennesker som stortrives der nede i tussmørket, og nå har mannskapet ombord på den 110 meter lange ubåten USS Hartford gjort noe som har fått oppmerksomhet over hele verden:

USS Hartford, ice

For et par dager siden lå den atomdrevne ubåten og koste seg trygt under den arktiske iskappen. Så kom noen på en idé: La oss bryte gjennom isen!

Idéen var et resultat av militærøvelsen ICEX, en fem ukers intens krigsøvelse som tester styrken til den amerikanske ubåt-flåten. 

USS Hartford er en angrepsubåt, spesiallaget for å finne og ødelegge andre ubåter.

  USS Hartford, ice

Å presse ubåten gjennom polisen på denne måten har i følge Popular Science lange tradisjoner. USS Nautilus var den første ubåten som reiste under polisen i 1957, og like etter etter tok USS Skate seg gjennom isen på Nordpolen.

Hele seansen (med LYD!) kan du se her:

Toppbilde: Skjermdump Youtube/US Navy

Via Posci

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.