Ikke alle får dra til verdensrommet. Men et bedre inntrykk av hvordan de har det der oppe enn dette, skal du lete fryktelig lenge etter.

Den europeiske romfartsorganisasjonen har nemlig laget et fantastisk, interaktivt 3D-miljø  – eller en «virtuell omvisning», som de selv kaller det – av innsiden på Den internasjonale romstasjonen (ISS).

Har du prøvd «Street View»-funksjonen i Googles kartapplikasjoner, så har du allerede en viss idé om hvordan det fungerer.

Du kan utforske– og bevege deg rundt i hele stasjonen, se deg omkring i alle retninger og zoome inn på det som ser spennende ut.

Sånt som denne, for eksempel:

iss1

Ikke minst, så kan du klikke på detaljer og utstyr som du ser, og få opp videoer og relaterte nettsider med mer informasjon.

Din guide for anledningen er den italienske astronauten Samantha Christoforetti (aka @AstroSamantha), som i juni avsluttet et 199 dager langt opphold på romstasjonen.

Det er hun selv som tok bildene som er sydd sammen for å lage modellen. Hun knipset opptil 15 av dem i hver modul like før hun kom tilbake til jorda, opplyser ESA.

Du kan prøve det selv på deres nettsider, ved å klikke på denne linken.

 

Vi anbefaler også å kikke på Christoforettis bildestrøm på Flickr, der du finner hundrevis av helt fantastiske bilder av jorda tatt fra romstasjonen. Slik som disse:

Skjermbilde 2015-07-29 kl. 13.35.12

torino

17463490143_edbdb26626_k

 

Toppbildet: ESA/NASA. Alle andre foto: Samantha Christoforetti/ESA

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.