National Geographic Channel sponser triatlonutøveren Lars Christian Vold. I den forbindelse blogger han for oss om trening, konkurranser og andre opplevelser.

De fleste som har befunnet seg i Norge de siste ukene har kjent den kalde sommeren på kroppen.

I Norseman 2015 nå til helgen har 250 ivrige triatleter, inkludert meg selv, planer om å svømme 3,8km i Eidfjord, sykle 180km over Hardangervidda til Austbygda og løpe et maraton som avslutter på Gaustatoppen – 1884 moh.

Vi kommer definitivt til å kjenne den kalde sommeren på kroppen.

For bare en måned siden var det fremdeles flere meters høye brøytekanter langs veien over Hardangervidda. Det har nå smeltet og rent ned i Eidfjord, så vi kan se frem til å svømme i rundt 11 grader.

For bare noen uker siden snødde det på Hardangervidda. Det blir nok ikke snø nå til helgen, men temperaturer ned mot 3 grader og regn kan vi vente oss.

I år blir god planlegging vel så viktig som god form. Jeg håper og tror at begge deler er på plass for min del nå.

Dessverre sendes ikke Norseman live på TV, men det går an å følge med på tracking av utøverne på Norseman-triatlonets Facebook eller offisielle nettside.

Matias Myklebust, Karl Håkon Sæther og Nils Wingerei i Mustasj filmproduksjon har med denne filmen gjort det mulig å få en ganske autentisk opplevelse fra sofakroken.


Det kommer til å bli en spennende konkurranse i år!

 

Toppbildet: Marius Wallin.

Lars Christian Vold