I morgen kveld klokken åtte skal NASA holde en stor pressekonferanse og kanskje dra lakenet av en stor forskningsnyhet.

Slike pressekonferanser holdes stort sett bare i forbindelse med større hendelser, så noe må de ha funnet.

Akkurat hva som skal avsløres er det kun et lite knippe smartinger som vet, men NASAs egne kanaler gir noen interessante ledetråder:

Pressekonferansen dreier seg rundt nye forskningsfunn knyttet til eksoplaneter, og mer konkret, planeter som går i bane rundt andre stjerner enn vår egen.

Illustrasjonsbildet som NASA har valgt å bruke kan også skjule et annet hint. Filnavnet er «1kepler452b.jpg» – nemlig mystisk likt «kepler452b».

Kepler 452b er en eksoplanet i bane rundt stjernen Kepler-452. Planeten ble identifisert av Keplerteleskopet i 2015.

Mer interessant: Dette er den første planeten med jordlignende størrelse som er funnet å gå i bane innenfor den beboelige sonen til en stjerne som ligner på solen.

Etter Kepler-438b, er kepler452b den planeten som ligner mest på jorden av alle eksoplaneter som vi vet om.

De dårlige nyhetene: Kepler 452b ligger cirka 1 400 lysår fra vårt solsystem, og selv med romsonden New Horizons’ hastighet på nesten 15 kilometer i sekundet, vil det ta rundt 26 millioner år å reise én vei.

Kan det tenkes at NASAs store nyheter vil dreie seg om Kepler 452b? Absolutt. Det kan også være en tilfeldighet og at pressekonferansen handler om noen helt andre eksoplaneter.

Uansett blir det fryktelig spennende, så følg med her på NatGeo, eller klikke deg inn på NASAs egne livesendinger i morgen!

Via NASA

Toppbilde NASA, andre bilder Wikimedia Commons

National Geographic