Australia har mye å by på: kritthvite strender, gode surfebølger og ikke minst – noen av verdens aller største dyr. 

Denne uken har verden vært over seg av begeistring for det enorme australske storfeet ved navn Big Knickers. Storfeet veier 1,4 tonn og strekker seg nesten to meter over bakken.

Skulle han havnet på et fat ville han utgjort rundt 4000 hamburgere, ifølge en uformell beregning av australske ABC News.

Heldigvis slipper Big Knickers å bekymre seg. Han er nemlig altfor tung for å havne på slakterbenken.

New York Times skriver, nokså treffende: «Knickers ser ut akkurat som man føler seg når man kommer alene til en fest».

Men selv om Big Knickers skiller seg ut i vennegjengen, føyer han seg inn i en rekke av enorme dyr som har vokst opp i landet nedenunder.

Dyrene representerer et vidt spekter, fra yndige til fryktinngytende. På den ene siden av dette spekteret finner vi det nokså lubne pungdyret, Patrick.

Patrick var verdens eldste fangede dyr, og levde det fete liv i 31 år. I løpet av denne tiden søkte han også en livspartner gjennom datingappen Tinder. Det 38 kilo tunge pungdyret fant dessverre ikke kjærligheten, men han hadde et deilig og langt liv i rampelyset.

 

 

Videre til et litt mindre søtt dyr; i 2015 ble det funnet en kjempepadde i Cairns i Australia. Den spretne karen veide 649 gram, og var på størrelse med en liten hund.

 

Det dukker også opp dyr som kan være til inspirasjon for andre. Kenguruen Roger er en skikkelig bøs kar, med over 90 kilo rå muskelkraft. Roger ble etter hvert kjent for sin styrke, som han blant annet kunne bruke til å knuse metall.

 

Og så – det måtte jo komme – en edderkopp så stor at den kan sluke en firfisle hel.

 

 

Edderkoppen ser kanskje temmelig fryktinngytende ut, men det store krypet av sorten Australian Huntsman er faktisk harmløs.

Verdens største hvithai er derimot ikke like uskyldig. I 1985 fanget den australske haijegeren Vic Hislop det som sannsynligvis er den største hvithaien som noen gang har blitt fanget, med en lengde på hele 6,6 meter.

 

Ved siden av mange enorme hvithaier, finnes det også flere kolossale krokodiller som har Australia som sitt hjemsted.

Man skulle tro det var enkelt å fange dyr av en slik størrelse, men en av de største krokodillene som har blitt tatt – over 4,7 meter lang med en vekt på 600 kilo – klarte å slippe unna jegerne i over et tiår.

 

Australia har åpenbart en helt særegen evne til å fostre opp enorme skapninger. Storfeet Big Knickers skiller seg kanskje ut i en mengde, men hjemme i Australia har han mange likeverdige kjempevenner.

 

Toppbilde: Channel 7’s Today Tonight via AP

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.