Fuglen var tre meter høy og veide like mye som en giraff.

Arten bodde en gang i tiden på Madagaskar sammen med en rekke andre gigantdyr, slik som kolossale skilpadder og lemurer.

Klassifiseringen av fuglen har lenge vært en rotete affære. Tidligere har en fjær nesten bokstavelig blitt til ti høns. Ulike forskere har nemlig funnet skjelettene til fuglene og antatt at de stammet fra forskjellige arter.

Nesten hver gang en oppdagelsesreisende på 1800-tallet besøkte øya og fant beinrester etter fuglen, mente man at det var snakk om en helt ny, uoppdaget art. Totalt har det vært antatt at det fantes så mange som 15 ulike elefantfugler på øya. Det stemmer imidlertid ikke.

Trolig er det snakk om fire store fugler, og den største har fått navnet «Vorombe titan», som betyr noe som «stor fugl» på gassisk. Det viser en fersk studie publisert i Royal Society Open Science.

Og fuglen var en virkelig gigant. Den var drøyt tre meter høy og kunne veie opp mot 800 kilogram, ifølge nyhetsbyrået AFP. Det er omtrent vekten til en voksen giraff.

Foto: Jaime Chirinos / Zoological Society of London

De store fuglene døde ut for om lag 1000 år siden etter å ha blitt jaktet på av mennesker.

Toppbilde: Jaime Chirinos / Zoological Society of London

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.