Et passasjerfly med 249 mennesker om bord forsvant i 2014 sporløst.

Flyet fra Malaysia Airlines lettet fra flyplassen i Kuala Lumpur 8. mars 2014. Destinasjonen var Bejing. En dag senere ble flyet omtalt på nyhetssendinger over hele verden.

Hvor ble det av? Det er et av de største mysteriene i menneskets hundre år lange flyhistorie.

På 35.000 fots høyde forsvant flyet med flightnummer MH370 plutselig fra radaren. Spekulasjonene florerte. Styrtet flyet, eller hadde det nødlandet? Hadde det blitt kapret av terrorister? Var det motortrøbbel, brann eller kanskje gikk det tom for bensin?

Historien blir nå fortalt i en fersk dokumentar på National Geographic. Ingeniørene har sett på tallene og funnet ut at flyet mest trolig gikk tom for bensin etter å ha vært i lufta i 7,5 timer.

Så hva skjer når en Boeing 777 går tom for drivstoff? Dokumentarskaperne har rekonstruert de siste minuttene av flyets dødsferd.

Først kapitulerer den høyre jetmotoren. Piloten tar da en skarp venstresving for å kompensere for tapet. Noen minutter senere kapitulerer også den venstre motoren, og autopiloten slås av mens flyet mister stadig høyde før det krasjer i havet og knuser i tusen biter.

Siden den skjebnesvangre dagen for drøyt fire år siden er det funnet 27 deler som er blitt knyttet til flyet. Vrakdelene er blitt funnet langs strendene til Mosambik, Tanzania, Sør-Afrika, og Madagaskar. Søket etter flyet er det mest omfattende noensinne, og ble ikke avsluttet før i sommer.

Da ble også en 1500-siders rapport lagt frem. En spesialutnevnt etterforskningsgruppe konkluderte med at de ikke kunne fastslå noen klar grunn til flyets forsvinning.

En rapport fra det australske forsvarsdepartementet og flyprodusenten Boeing har tidligere konkludert med at piloten på flyet styrtet det med vilje. Sommerens rapport fant imidlertid ikke hold for dette.

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.