Froskene som ble fanget i rav gir et innblikk i den tapte verdenen.

Bildene under viser fire frosker som levde samtidig som dinosaurene for 99 millioner år siden. De levde i et område som i dag er Myanmar.

– Disse fossilene er direkte bevis på at frosker levde i våte, tropiske skoger før masseutryddelsen på slutten av Kritt (tidsepoke som varte mellom 145 millioner år siden til 66 millioner år siden), sier paleontolog Lida Xing ved Det kinesiske universitetet for geofag i Bejing til BBC.

Hun kaller funnet et «mirakel».

– Frosker har eksistert på jorda i om lag 200 millioner år, sier David Blackburn, ved Universitetet i Florida, som samarbeidet med Xing.

Foto: Chen Hai-Ying

Froskene tilhører en art som frem til nå har vært ukjent. Denne har fått navnet Electrorana limoae.

– Det var en fryd å holde disse små fossilene opp til lyset og se froskene inni, sier Blackburn til National Geographic.

Froskefossilene ble funnet i samme område i Nord-Myanmar som halen til en like gammel dinosaur som ble oppdaget for to år siden.

Denne illustrasjonen viser hvordan den eldgamle frosken kan ha sett ut. Illustrasjon: Damir G. Martin

Foto: Chen Hai-Ying

Toppbilde: Chen Hai-Ying

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.