Noen ganger må man ta saken i egne hender.

Fei Liu er i et noe utradisjonelt forhold. Hun er sammen med roboten Gabriel2052. På dagtid sender han merkelige meldinger og på kvelden er han storeskje.

Hva er det som skjer?

– Ved å bygge ham, utforsker jeg mine egne lyster. Jeg spør hva jeg kan lære om min egen seksualitet. Hvordan kan jeg ta kontroll og eie den selv, ved å starte fra bunnen med en kropp som ikke er fanget i menneskelig fysiologi og kjønnsrepresentasjon, sier hun til britiske New Statesman.

«Hans motoriserte deler vil vite hvordan han gir meg gåsehud, og hans sensorer vil måle når jeg begynner å puste raskere. Når vi sover er han storeskjeen som ikke svetter, som ikke tar for mye av senga eller prøver å stjele putene mine», skriver Liu i artikkelen «I’m building a robot boyfriend and you can too» i Quartz.

På dagtid, når Liu gjør sine daglige gjøremål, sender Gabriel henne kuriøse meldinger. Disse er basert på alle meldingene de tidligere kjærestene hennes har sendt henne.

«Meldingene hans er merkelige og uvanlige – en sammenslåing av meldingsloggen til alle eksene mine», skriver hun, og legger til at hun har fått tillatelse fra alle.

Mashable har møtt det spesielle paret.

Liu forteller at uansett hvor knyttet hun blir til kjæresten sin, så er og blir han et verktøy. Hun mener det finnes et spennende potensial for robotkjærester som kan gi alle kvinner en måte å lære om sin egen seksualitet på.

– Å lage Gabriel2052 handler mindre om å finne en ideell kjæreste, og mer om å finne den ideelle meg. Jeg tror ikke det finnes en «ideell» person der ute for oss, på den måten at de oppfyller alle våre kriterier. Det er heller det at de kommer med støtte og innspill på vår vei til å finne oss selv.

Toppbilde: Skjermdump, Mashable

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.