Dette er svært imponerende!

At den teknologiske utviklingen går rask, nevnes ofte og er blitt en klisje. Likevel er det ved jevne mellomrom verdt å stoppe opp og ta det innover seg (tenk, det er bare 11 år siden den første iPhonen). Et slikt tidspunkt er kanskje i dag, etter å ha sett videoen som ble lagt ut i natt av en ny Google-demo.

Videoen under viser Googles Assistant AI mens den ringer til en frisør for å bestille en hårklipp. Legg merke til hvor «naturlig» stemmen høres ut og hvor raskt svarene kommer, med svært korte «tenkepauser» etter hvert spørsmål.

Det er i det hele tatt litt vanskelig å høre forskjell på menneske og robot.

Presentasjonen fant sted i går hos Googles årlige utviklerkonferanse. Telefonsamtalen varer i nesten ett minutt, men det virker ikke som om kvinnen på den andre siden av samtalen får med seg at det ikke er en ekte person hun snakker med.

Google-direktør Sundar Pichai forteller at selskapet har jobbet med denne teknologien i flere år. Satsingen heter Google Duplex og samler selskapets kunnskap om natural language understanding, dyp læring og tekst-til-tale.

Teknologien er foreløpig ikke like god som mennesker til å forstå tale. Hvis du tar en titt på videoen, viser Google et annet eksempel der samtalen går litt i stå.

– Dersom dette gjøres riktig vil det spare tid for både brukere og forretninger, sier Pichai fra scenen.

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.