Nå er de skarpe hodene hos forsvars- og robot-innovatørene i Boston Dynamics på’n igjen.

Firmaet som jevnlig gir oss små glimt av den robotiserte (og sannsynligvis bevæpnede) fremtiden, har nettopp vist frem sin nyeste kreasjon: «Handle».

Der de tidligere utgavene, som for eksempel den famøse Big Dog, har hentet store deler av design-inspirasjonen fra dyreriket, er Handle en slags teknologisk Frankenstein-hybrid. Den fremstår topptung, med slappe armer, kengurubein og hjul på føttene — en slags gravid Terminator, om du vil.

Likevel er den vanvittig dynamisk og spretten. Se bare på dette:

Se for deg en slik farkost i vekteruniform som jager lokal ungdom bort fra kjøpesenteret. Handle er nesten to meter høy, ruller avgårde i 15 kilometer i timen (noe som faktisk er ganske kjapt), og har ingen problemer med å forsere verken gressbakker eller meterhøye hindringer.

Akkurat denne testmodellen er batteridrevet, og kan holde det gående i et slikt tempo i hele 24 kilometer på én lading.

Handle er også i stand til å bøye seg ned og plukke opp et 45 kilos objekt og rulle avgårde som om det var den enkleste sak i verden (farvel, alle lagerjobber).

Hjulene på bena er en viktig faktor for å få ned energiforbruket, og i tillegg reduserer bruken av hjul antall bevegelige ledd og andre ting som lett kan gå i stykker.

Flere av Boston Dynamics’ kreasjoner har tidligere fått mye oppmerksomhet. En av grunnene til dette skyldes rett og slett de teknologiske fremskrittene som vises frem, men kanskje like mye fordi flere av robotene deres har noen ufrivillig komiske trekk — kombinert med noe uhyggelig skummelt, som dette:

boston

Med kunder som det myteomspunne DARPA, US Army, US Navy, US Marine Corps og andre tungvektere, har Boston Dynamics gitt publikum grunn til å frykte en fremtid der roboter debuterer på slagmarken/i din bydel.

Se for deg en slik skapning liggende skjult i mørket og vente på at noen skal tagge på T-banen, eller patruljere grenseområder i land som grenser til konfliktområder. Det kan skje før det blir lyntog her til lands.

Hele promovideoen av «Handle» kan du se i klippet nedenfor:

Forhåpentligvis klarer alle involverte parter å holde denne teknologien på hjemmebane, og velger kun å bruke den til «samfunnsnyttige formål».

Vi får se.

Via Spectrum

Toppbilde: Boston Dynamics/Youtube

National Geographic