Ser du på «Åndenes makt»? Da er sjansene store for at du rett og slett er litt treigere i nøtta enn dine medmennesker som stiller seg skeptiske til overnaturlige fenomener. Rett før jul skrev Natgeobloggen at forskere i Canada har funnet en link mellom lav intelligens og folk som liker svada.

Folk som lar seg imponere av “dype“, men meningsløse visdomsord viser seg å være mer tilbøyelige til å tro på paranormale hendelser enn andre.

gypsy oil prices crystal ball fortune teller natural gas

Studien ble utført av forskere ved University of Waterloo og slo fast at mennesker som lar seg rive med av såkalt «pseudo-viktig, kvasi-intellektuell bullshit» er mindre intelligente, har mindre evne til selvrefleksjon, og er mer tilbøyelige til å tro på konspirasjonsteorier og alternativ medisin.

Beklager, sånn er det bare. Vi vet at det gjør vondt.

Men det kommer dessverre mer: Nå viser det seg at noe lignende også gjelder folk som tror på overnaturlige fenomener.

animals sense aura psychic possum

En forskningsartikkel i tidsskriftet Memory & Cognition tar for seg tre studier hvor forskerne har tatt for seg to grupper mennesker:

Den ene gruppen tror sterkt på overnaturlige fenomener.

Den andre gruppen stiller seg skeptisk til overnaturlige fenomener.

Individene i begge hadde tilnærmet lik fordeling på alder, kjønn og utdannelse. Begge gruppene fikk så bryne seg både på hukommelsesøvelser og logiske oppgaver.

På hukommelsestesten viste resultatene ingen signifikante forskjeller.

Verre var det med de logiske oppgavene. Her ble de synske tilhengerne utmanøvrert av skeptikerne, både på analytisk tenkning, logisk forståelse og vokabular.

Forskerne mener forskjellen i analytisk tankegang og konseptuell forståelse også kan være noe av årsaken til at noen mennesker begynner å tro på overnaturlige ting.

Vi vet hvem som gosser seg nå …

Men hold an, dette er ikke det mest interessante funnet.

Faktisk så viser det seg at de som tror på overnaturlige fenomener har en stor fordel over sine skeptiske likemenn: De er mer fornøyd med livet. Og det er ikke noe å kimse av.

Enten du ble glad eller irritert av å lese denne artikkelen kan du i alle tilfelle ha glede av følgende:

Opptak av en telefonsamtale der Gry Jannicke Jarlum, også kjent som artisten J-Diva, fortelle om sin erfaring med UFOer:

https://youtu.be/yARIpSgJJ44

Toppbilde: Skjermdump Youtube/J-Diva «Sex Me»

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.