Forsker ved Universitetet i Melbourne, Andrew Tagg, og en håndfull fryktløse leger tok et par legohoder for laget. Nå kan de endelig svare på spørsmålet «barnet mitt svelget en legobit – hvor lang tid tar det før den kommer ut igjen?».

Blant de seks legohodene som tok en reise gjennom barnelegenes kropper, ble gjennomsnittlig reisetid 1,7 dager. Dette med unntak av én uheldig lege, som fortsatt ikke har funnet sitt gule hode etter to uker med leting.

Konklusjonen ble at en legobit på avveie ikke burde føre til store problemer. Men Tagg presiserer likevel:

– Selv om mesteparten av objekter som svelges av barn passerer, kan enkelte ting være farlige. Så foreldre bør fortsatt være på vakt.

Du kan lese studien i tidsskriftet Journal of Paediatrics and Child Health.

Illustrasjon: Don’t Forget The Bubbles

Er dette harde fakta?

– Selvfølgelig ikke, sier forfatterne av studien i en Q&A på deres egen hjemmeside.

Med en så liten testgruppe vil man naturligvis ikke få representative svar for hele den legosvelgende befolkningen. I tillegg er det verdt å merke seg at studien ble gjennomført på voksne, og ikke på barn.

Likevel kan det være en lettelse for foreldre å se at slike uhell ikke nødvendigvis har konsekvenser.

Dessuten skal de ha for innsatsen. Bare se her:

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.