Den 74 år gamle mannen ble skutt av sin egen hund, men insisterer likevel på at han er en snill bisk.

Mange hundeelskere hevder at rottweileren har fått et ufortjent dårlig rykte på seg. Hunden er stor og kraftig, og ser kanskje noe fryktinngytende ut. Likevel poengterer deres eiere at de faktisk er svært kjærlige og intelligente dyr, som til og med er veldig gode rundt barn. De er også premievinnende terapihunder.

Likevel forbindes hunderasen dessverre ofte med skade på mennesker. Og det blir ikke bedre når den 55 kilo tunge rottweileren Charlie skyter eieren sin, midt i ørkenen i New Mexico.

Skuddet traff 74 år gamle Tex Harold Gilligan i brystet, og gikk gjennom ribbeinene, lungen og skadet kragebeinet på høyre side. Hundeeieren forteller at skuddet etterlot et åpent hull – og mye blod.

Et absurd uhell

Skytevåpenet ble avfyrt da Gilligan og Charlie, og de to uskyldige øyevitnene Scooter og Cowboy (også hunder), skulle på harejakt. Hundetrioen fikk lov til å sitte i forsetet, der Gilligan hadde plassert geværet på fotplassen foran setet.

I det absurde uhellet skled Charlie ned fra setet, og satt labben fast på avtrekkeren. Geværmunningen pekte mot sjåføren. Gilligan ble lamslått, og trodde først at han hadde blitt truffet av en snikskytter.

– Jeg tenkte, hvem var det? Jeg var jo der ute, helt isolert. Det var ingen i nærheten, forteller Gilligan til ABC News.

Stadig flere studier har bekreftet at mange dødsfall og skader som følge av våpenskudd kommer av uhell. Tilfellene har én årsak som fellesnevner: tilgang på våpen. I Norge har vi strenge regler for bruk og eierskap av skytevåpen, men i USA er tilgangen omdiskutert.

Et argument som gjerne brukes til fordel for tilgang til skytevåpen er at det eneste som kan stoppe en slem mann med våpen, er en snill mann med våpen. Episoder som dette er dog eksempler på at mange våpenrelaterte skader kommer av uhell.

– Charlie mente det ikke

I dette tilfellet hadde Gilligan virkelig hell i uhell. Mannen som sjelden har telefonen i lomma på jakt, hadde denne gangen tatt den med seg ettersom det nylig hadde vært uvær i området. Derfor kunne han ringe ambulansen, som fraktet ham til det lokale sykehuset.

Der avgjorde legene at det var tryggest å la kulen bli liggende i kroppen. Gilligans lunge hadde blitt punktert, og fjerning av kulen ble ansett som svært risikabelt for det allerede skadede organet.

Til tross for den ulykkelige hendelsen er Gilligan sikker på at den skyldige hunden ikke var ute etter å skade noen. Charlie har for lengst fått tilgivelse fra eieren, som sier:

– Charlie mente det ikke. Han er en snill bisk!

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.