Ai ai ai.

Noen dager er verre enn andre. Men har du en helt rævva dag, kan du kanskje trøste deg med at noen har det verre.

Her er et eksempel: Italienske leger skriver denne måneden om en pasient litt utenom det vanlige i tidsskriftet BMJ Case Reports.

Problemets natur er trolig ikke særlig unikt, men størrelsen er noe legene aldri har sett før.

31-åringen som vandret inn på akutten, hadde nemlig en kolossal 60 centimeter dildo sittende bom fast i rektum. Den hadde allerede vært der i 24 timer, uten at han hadde klart å lirke den ut.

Foto: Tringali, A. et al. / BMJ Case Reports

Utrolig nok gjorde ikke dette fremmedlegeme særlig vondt, ifølge legene.

Det var imidlertid en stor utfordring å få den ut. Da den ikke kunne fjernes med hånd, gikk legene løs på problemet med hele den medisinske verktøykassa, men én etter én feilet metodene på grunn av «stivheten, glattheten og størrelsen på objektet», skriver legene.

Dersom de mislyktes, måtte pasienten gjennomgå en svært inngripende operasjon.

Men snartenkte italienere ga ikke opp. Det uønskede objektet skulle ut samme veien den hadde kommet inn. Ved hjelp av medisinsk tråd og en stent laget legene en slags hjemmesnekret lasso (bildet under).

Foto: Tringali, A. et al. / BMJ Case Reports

Legene fikk napp, og fikk dratt gjenstanden ut igjen uten nevneverdige problemer. Den ulykksalige mannen ble skrevet ut fra sykehuset samme dag.

Legene tror nyvinningen kan hjelpe flere pasienter i lignende situasjoner.

«Vi foreslår denne nye teknikken som et alternativ for å fjerne store fremmedlegemer fra endetarm når vanlige metoder svikter», skriver dem.

En lykkelig slutt, med andre ord. I etterkant har pasienten skrevet et takkebrev til legene som hjalp ham med «det pinlige problemet» uten en operasjon.

Toppbilde: Tringali, A. et al. / BMJ Case Reports

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.