Kort sagt: Det er dårlig nytt.

Scenarioet er kanskje ikke noe som holder deg våken om nettene, men om det gjør det, blir du neppe beroliget av konklusjonen til en fersk forskningsartikkel.

Det er den verdensledende forskeren Anders Sandberg som står bak studien, som foreløpig ikke har gjennomgått en fagfellevurdering.

Sandberg er knyttet til Oxfords Future of Humanity Institute, og han var også medforfatter på en studie som ble publisert tidligere i sommer. Den svarte på det frustrerende paradokset: Hvor er alle romvesenene?

Den ferske studien svarer derimot på spørsmålet: Hva ville skjedd dersom hele jorda plutselig hadde blitt erstattet med et tilsvarende volum av tettpakkede, men ikke-komprimerte, blåbær?

Hvem har sagt at fysikk ikke kan være morsomt?

– For en person som står på jordas overflate når den blir til blåbær, vil den første effekten være en drastisk reduksjon av tyngdekraften, skriver Sandberg.

Den store metamorfosen vil trolig få magen din til å krible. Hvis du veide 68 kilo på badevekten i morges, vil vekten din plutselig falle ned til 9 kilogram i det øyeblikket bakken under deg blir omdannet til blåe bær rike på antioksidanter. 

Men du er ikke lenge i paradis. Ganske snart vil all luften som er fanget mellom blåbærene strømme mot overflaten, og planeten under føttene dine vil kollapse av sin egen tyngdekraft.

Geysirene av luft, som kommer strømmende, vil kanskje blåse deg ut av atmosfæren, mens jordas indre blir omgjort til – klarer du å gjette det? – syltetøy.

DEN BLÅ PLANETEN: Samme hvor glad du er i å plukke blåbær, er du nok glad for at planeten vår består av noe mer solid.

Disse geysirene av luft, kombinert med den kollapsende jorda, fører så til tidenes verste jordskjelv, helt til alt faller 714 kilometer ned mot syltetøyet som nå er planetens kjerne.

Samtidig begynner temperaturen å stige drastisk. Vi opplever en global oppvarming på steroider, helt til atmosfæren når temperaturen du baker potetene dine med: 143 grader. Jorda er nå en masse kokende syltetøy og damp.

Himmelen holder seg fortsatt blå, mellom alle de hvite skyene som dannes av vanndamp som freser opp fra jorda. Dersom du ennå er i live, kan du kanskje se månen vinke farvel mens den flyr ut i verdensrommet, fridd fra jerngrepet til jordas tyngdekraft.

Dersom jorda blir til blåbær, vil månen (til høyre) vinke farvel. Foto: NASA

Dersom du mot alle odds, overlever denne bisarre hendelsen, begynner det virkelig å bli spennende. Sandberg spekulerer i om det varme blåbærsukkeret vil fermentere til alkohol. Han erkjenner imidlertid at det er en fare for at alle antioksidantene vil sabotere prosessen.

Hele artikkelen kan leses her.

Toppbilde: NASA

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.