Dyreliv er fascinerende greier, og det kommer stadig historier som overrasker fra naturens kriker og kroker.

Nå sist omtalte Live Science en hjort som knapt kan kalles noe annet enn en hardhaus. Ikke bare overlevde den å bli skutt mellom ribbeina med en pil, kroppen dens grodde også tett med beinvev rundt pilen.

Flere år etter å ha blitt truffet, ble hjorten skutt på ny. Det var da jeger Robert Stegall oppdaget hva som hadde skjedd.

På bildet ser vi pilen ligge på tvers av fem av hjortens ribbein. Pilen er nesten helt gjemt av beinvevet som har grodd rundt den. Dette skal ha styrket dyrets skadde kropp, ifølge Utah Conservation Officers Association.

Hvordan er det mulig?

Det er ikke så uvanlig, forklarer Yara Haridy, stipendiat ved Naturhistorisk museum i Berlin. Hun har sett bein gro rundt mange gjenstander som har satt seg fast i en kropp.

Dette gjelder særlig tenner. Dersom et dyr biter et annet, sitter av og til tennene igjen. Da kan bein vokse rundt tannen som sitter fast i kroppen.

Trolig fikk hjorten flere brudd som følge av den store pilen som traff den i brystet. Dette ville igjen ført til blødninger og store blodpropper både ved ribbeinene og pilen.

– Blodproppen blir da et omriss for ny brusk, som etterpå blir erstattet av bein, sier Hardy til Live Science.

Toppbilde: Robert Stegall

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.