Hvis du lurer på hva den vitenskapelige koblingen til dette er, kan vi i alle fall slå fast at ingen har gjort det tidligere.

Dette er alene verdt en liten notis.

Det er folkene bak det finske filmselskapet Misty Friday som står for innovasjonen i dette tilfellet.

Med litt tid, noen skruer og metalldeler har de finske film-fantastene festet en bensindrevet motorsag til en drone, og latt den slå seg  løs på en liten hær av snømenn.

Chainsaw Drone Is Like Something Out Of Our Worst Nightmares

Hvordan fungerte det praksis?

Slik:

drone chainsaw snowman

En motorsag er som kjent et mildt sagt kapabelt verktøy. Kraftig nok til å skjære gjennom både trestokker (hodeskaller) og bygninger (zombier). Idéen er helt på grensen til hva et tenkende menneske kan finne på.

Hva kan være farligere? Våpen på droner er jo allerede prøvd ut, men hva med en bøtte med syre? Tåregass? Strømførende ledninger? En bærepose fylt med assorterte edderkopper?

Mulighetene er mange, og Natgeobloggen kjenner dessverre ikke detaljene i finske luftfartsmyndigheters lovgivning på området, men gjetter at noen med kontorjobb vil ønske å «se nærmere» på denne saken.

I mellomtiden er det bare å kose seg, for komboen drone+motorsag er uslåelig i underholdningssammenheng:

drone chainsaw snowman

Og en dag i fremtiden, når du løper naken gjennom det apokalyptiske betonglandskapet, blodig, utslitt og full av dødsangst, da kan du banne på at det er svermer av motorsagbefengte droner som jager deg.

Eventuelt, en sverm av droner med tannlegebor.

Merkelig nok kan det faktisk være et vel av bruksområder for tungt maskineri montert på flygende farkoster.

Linjerydding og kapping av trær og hekker er kanskje det første man kommer på, men husk at mens du leser dette jobber tusenvis av skarpskodde vitenskapsfolk med forskjellige løsninger for å militarisere dronene.

Og da vil de nok velge noe skumlere enn en skarve motorsag.

Que:

 

Via Gizmondo/Popsci

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.