Selvfølgelig finnes det noen som har laget en 40-Watts laserhagle på gutterommet, og delt det på YouTube. Det var bare et spørsmål om tid.

Resultatet går nå rundt som laser-antent ild i knusktørt gress.

Les også: Disse ti time-lapse-filmene vil gi deg hakeslepp.


Innretningen er sannsynligvis ganske ubrukelig til alle praktiske formål, annet enn å ufrivillig gjøre skade på seg selv og sine omgivelser. Men likevel nettopp derfor må vi digge det.

Fyren som står bak, som kaller seg Styropyro, skriver i beskrivelsen at «hagla» er laget av åtte forskjellige 5W-lasere, som er fokusert sammen ved hjelp av tilpasset optikk. Det gir en effekt som er nok til å sette fyr på det meste han skulle finne på å peke på.

Vi snapper for øvrig opp at flere i kommentarfeltet, ikke helt uten grunn, minnes denne klassiske scenen fra «The Terminator»:


Dette er for øvrig langt ifra første gang «Styropyro» har snekret sammen en laserinnretning og delt det med verden – selv om det meste annet vil se puslete ut i forhold.

For et par år siden la han ut en film av et ganske imponerende lasersverd.

Det ganske er snakk om en fungerende laser, men om det kan kalles et sverd er vel en ganske annen sak. Se filmen nedenfor.

Hvorvidt lasersverd egentlig er mulig i virkeligheten – samt hvor realistisk det er med de to solene på Tatooine, å reise i lyshastighet, eller laseren på Dødsstjernen – kan du forresten lese mer om i vår store «Star Wars»-spesial.


Nå som vi først deler filmer av lasere som sprekker ballonger, må vi også ta med denne:


Vet du om mer laser-galskap eller andre kule videoer? Del det med oss i kommentarfeltet på Facebook-siden vår. 

Toppbildet: YouTube-faksimile fra Styropyro.

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.