Astronomen Sarah Hörst har den siste uken brukt mye tid på å utforske Twitter-universet. Hun har nemlig bedt følgerne sine gjette om en rekke rare navn er måner av Saturn eller IKEA-møbler.

Målet med gjettekonkurransen er trolig å fremheve at astronomi ikke er kjedelig, og at måner kan være ganske morsomme de også, skriver IFLScience.

Utfordringen er også vanskeligere enn du kanskje tror, da det er temmelig mange navn å ta av. Saturn har nemlig 62 måner, og selv om «bare» 52 av de er ordentlig døpt (resten er nummerert etter når de ble oppdaget), har mange av dem navn som like så godt kunne vært en kommode til 179 kroner.

Månene til Saturn ble først oppkalt etter mytologiske og greske guder (titaner) og gudinner. Men da de ble brukt opp, oppkalte man de resterende månene etter guder og vesner fra andre mytologier. Noen av de minste og rareste månene har for eksempel fått navn fra vår egen norrøne mytologi.

Uansett: Her kan du se et par av de mest interessante avstemningene hittil (gjettekonkurransen pågår fortsatt på flere navn). Scroll så videre ned om du ønsker det riktige svaret på om de to navnene er måner eller møbler. 

 

Hva tippet du? Her spoiler vi i hvert fall de riktige svarene:

Om du ble fristet til å teste deg mer på Saturns rike måneliv kan du bli med på gjettekonkurransen her!

Og bare for å skyte inn en liten funfact helt til slutt: Saturns største måne, Titan, er så stor at den er større enn alle de andre månene til sammen.

Toppbilde: Månen Titan og stoler fra IKEA

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.