Hvis du var glad for den oprindelige ”Cosmos” med Carl Sagan – eller efterfølgeren ”Cosmos: A Spacetime Odyssey” fra 2014, så har vi en god nyhed:

Hele universets ledestjerne, Neil deGrasse Tyson, er nemlig igen klar til at føre seerne igennem verdens mest populære videnskabsserie.

I USA har den nye sæson, der har fået titlen ”Cosmos: Possible Worlds”, premiere 4. Marts 2019. I Norden får tv-serien premiere kort tid efter den amerikanske premieredato.

Er Marts måned alt for langt væk? Så kan du se sæson 2 af den fantastiske ”Mars”-serie, der får premiere 11. November kl. 21 på National Geographic.

Den første sæson af “Cosmos” startede helt tilbage i 1980 på PBS med den legendariske astronom Carl Sagan som vært. I dag har mere end 750 millioner mennesker verden over set serien, der alle lærte lidt mere om universet, stjernerne og planeterne takket være Sagans fantastiske formidlingsevne. Det gør samtidig ”Cosmos” til en af de mest sete serier nogensinde.

Det tog hele 34 år før anden sæson var klar, denne gang med den verdensberømte astrofysiker Neil deGrasse Tyson som vært.

Neil Degrasse Tyson Mind Blown GIF - Find & Share on GIPHY

”Serien er ikke kun en intellektuel åbenbaring, men også en emotionel. Endda også en spirituel åbenbaring. Du indser, at ’hov, jeg er jo knyttet til mine medmennesker, til andre livsformer på Jorden, til stenene under mine fødder, til plantelivet omkring mig’”, fortæller Tyson.

Timingen kunne ikke være bedre. 2018 har været et utrolig begivenhedsrigt år for international rumfart. I Februar måned blev verdens kraftigste raket, Falcon Heavy fra SpaceX, affyret. I August sendte NASA sin enorme Delta IV-Heavy-raket af sted for at studere Solen, og i slutningen af September blev den japanske JAXA-raket den første til at lande på en asteroide.

”Lad mig understrege, at Cosmos ikke bare er en dokumentar-serie. Det er en dybere forståelse af, hvilken plads mennesket har i Universet, samt en bøn til os alle om at passe bedre på det, vi har”, fortæller Tyson.

Ann Druyan, enke til den afdøde Carl Sagan, har bidraget til produktionen af alle tre sæsoner.

”Jeg tror, at det er uhyre vigtigt, at vi sætter ekstra fokus på det, som er kernen i al videnskab: At det er afgørende, hvad der er sandt. Du kan ikke rejse til Mars, du kan ikke finde en kur for kopper, du kan ikke gøre noget af dette ved at lyve. Naturen lader sig ikke narre”, fortæller hun.

Den nye sæson kommer til at spænde over 13 afsnit, præcis som i forgængeren. Hver episode handler om hvert sit videnskabelige fagtema, og med Neil deGrasse Tyson ved roret får vi indsigt i temaets historie, såvel som nye teorier og underholdende fakta.

I et afsnit får du f.eks. mulighed for at følge et barn, der er født i 2019. Ved hjælp af den nyeste forskning skildrer afsnittet, hvilket liv det barn vil få, hvis ikke menneskeden begynder at bekæmpe klimaforandringerne.

”Denne sæson er lidt mere spekulativ end tidligere. Vi kommer til at besøge exoplaneter (planeter der kredser om andre stjerner end Solen), og se på en potentiel fremtid for menneskeheden”, fortæller instruktøren Brannon Braga, og fortsætter:

”Vores mål er at få dig til at miste pusten”

National Geographic

National Geographic er begavet tv-underholdning med noget på hjerte. Vi leverer programmer, der vækker interesse og pirrer din nysgerrighed. Den gule firkant er vores kvalitetsstempel for troværdige og engagerende tv-kanaler med en lang tradition for at formidle intelligent underholdning - og du lærer altid noget nyt ved at se vores kanaler.