Finn frem pokeballen din, og reis til Australia. Den ekte Pikachu har blitt funnet i Melbourne.

Nesten, i hvert fall. Møt Pikachu, et veldig sjeldent og søtt gult pungdyr:

Foto: Boronia Veterinary Clinic and Animal Hospital

Pikachu ble funnet av en forbigående, liggende på bakken. Hun er kun et barn, rundt fem måneder gammel, og man antar at hun har falt ned fra sin mors rygg. Redningsmannen tok henne med til Boronia Veterinary Clinic and Animal Hospital (BVCAH) i Melbourne.

Pikachu hører til en art av Pokémon – OK, pungdyr – kjent som pungrev. Men hun skiller seg ut fra arten sin takket være hennes nydelige oransjegule pels. Hun er så funklende vakker at hennes sort normalt refereres til som «gylne pungdyr».

– Vi fikk nylig bragt et veldig spesielt pungdyr inn til klinikken. De er så sjeldne i naturen, at deres lyse farge gjør at de skiller seg ut både for oss og for rovdyr, skriver BVCAH i et Facebook-innlegg.

Pungreven har normalt en gråaktig farge, men lille Pikachu har en genetisk mutasjon som gjør at hun mangler melanin. Dette er det samme pigmentet som gir mennesker mørke øyne, hår og hud.

Foto: Boronia Veterinary Clinic and Animal Hospital

Til tross for at hun var litt nervøs, ble Pikachu grundig sjekket av veterinærer og deretter plassert hos dyrebeskyttelsen. Veterinær Stephen Reinisch sier til IFLScience at Pikachu kun er et kallenavn, ettersom tildeling av et ekte navn kan gjøre hjelperen for tilknyttet – noe som ikke er ideelt, da sluttmålet er at hun skal slippes ut i det fri igjen.

Likevel, hennes lyse pelsdrakt gjør Pikachu spesielt utsatt for angrep av rovdyr. Pungdyr er nattdyr, så det å være gulfarget gjør henne til et enkelt bytte for dyr som kan ønske å fange henne. Gylne pungdyr er noe mer vanlig i Tasmania, da det er hjem for færre rovdyr.

Pungdyr er også veldig territorielle, noe som gjør det vanskelig å slippe dem ut i naturen igjen. Hvorvidt hun etter hvert vil bli sluppet fri gjenstår å se.

– Hvis hun blir litt mer utadvendt og sprelsk kan det hende hun løslates, men hvis hun forblir engstelig vil vi beholde henne i langtidspleie, forteller Reinisch til The Age.

I følge BVCAH vil Pikachu, hvis hun ikke løslates, «ende opp i et naturlig paradis, slik at hun kan leve et langt og lykkelig liv.».

 

 

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.