Parker Solar Probe ble skutt opp fra jorda i august i år. Oppdraget er å komme nærmere sola enn noen gang før.

Den skal fly forbi sola flere ganger, mens den nærmer seg litt mer gang for gang. Ved en nylig forbiflyvning knipset sonden dette vakre blinkskuddet:

Foto: NASA

Sonden, som er på størrelse med en bil, var da om lag 27 millioner kilometer unna stjernen. Med god hjelp fra tyngdekraften til Venus, vil sonden nå en toppfart på sinnsyke 692.000 kilometer i timen.

– Parker Solar Probe vil gi oss målinger som er helt nødvendig for å forstå fenomener på sola som har gjort oss rådville i flere tiår, sier Nour Raouafi, som jobber med prosjektet, i en uttalelse.

På tross av at gradestokken på sola måler noen millioner varmegrader, skal sonden utrolig nok holde romtemperatur.

Nå venter vi i spenning på nye, hakesleppende vakre bilder fra stjernen i solsystemet vårt.

Illustrasjon: NASA

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.