Finn frem lommetørkleet – her kommer dagens (og kanskje ukens) søteste historie:

Australia kan det å levere utrolige dyrehistorier, og denne er intet unntak.

Det var nemlig ikke et hvilket som helst syn som møtte eieren til den fem år gamle golden retrieveren, Asha, en kald septembermorgen i byen Strathdownie i delstaten Victoria.

Det var mannen til Kerry McKinnon som vekket henne, og sa hun måtte forte seg ut for å se. Familiens hund sover vanligvis i sengen sin på verandaen, og der, i den varme pelsen til Asha, klamret det seg fast en liten babykoala.

Se bilder av Asha og koalaen på Facebook her:

🐨Asha looked extremely guilty this morning and couldn’t come up with an explanation on how this baby ended up on her…

Posted by Kerry N Raymond McKinnon on Sunday, September 23, 2018

Frem til koalaer er seks måneder gamle bor de inne i morens pung, akkurat som en kenguru-mor og hennes barn. Fra barna er seks måneder til ett-tre år, så sitter de på ryggen til moren, sånn som dette:

 

  • Les mer om koalaen her.

Babyen i denne historien var såpass liten, og hadde mest sannsynlig falt ut av morens pung og funnet trygghet i Ashas varme pels. I følge McKinnon var det kun fem grader den natten, og den lille babyen ville antagelig ikke overlevd om det ikke var for hundens heltedåd.

Hun forklarer ifølge news.com.au at Asha så veldig forvirret ut, og ikke helt visste hva han skulle gjøre med den lille bylten som klamret seg fast.

Hunden viste allikevel ingen tegn på at han ville bli kvitt sin nye blindpassasjer, og koalaen ville i alle fall ikke gi slipp på sin reddende engel.

Da McKinnon og mannen forsøkte å løfte av koalaen klamret den seg fast, hveste og skrek. De fikk omsider tullet babyen i et ullteppe og overlevert den til den lokale “koala carer”-en, som etter hvert slipper den ut i det fri igjen.

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.