Denne videoen er et godt eksempel på at det lønner seg å løfte blikket av og til.

Dykkerne er tydeligvis trollbundet av den lille fargerike fisken, for ingen av dem legger merke til den over tre meter store haien som kommer svømmende rett over hodene deres.

Videoen som ligger på YouTube er filmet av ekspedisjonens sikkerhetsoffiser, Mauritius Valente Bell. Han forsøker å varsle kollegaene sine ved å rope “look up”, men fordi de dykker på 420 ft dybde, det vil si nesten 130 meter, så puster de en blanding av helium og oksygen, og stemmen høres ut som piping. Situasjonen er i det hele tatt ganske komisk!

Det er heldigvis ikke en aggressiv hai, men en såkalt Kamtannhai, eller sixgill shark som den heter på engelsk – fordi den har seks gjeller.

Haien finnes faktisk i Norge, og ble fanget i Oslofjorden i år.  Haien finnes som oftest på dypt vann helt ned til 1100 meter, og den blir opp til 5,5 meter lang.

Selv om haien ikke er farlig for mennesker, så kiler det litt i magen av tanken på å være en av de uvitende forskerne uten oversikt over hva som lurer i mørkets dyp…

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.