Bare en halvtime etter at det ble født, døde barnet, men moren nekter å gi slipp.

Barnet ble født 25. juli utenfor den nordamerikanske vestkysten, 180 kilo stor. Dens tidlige død har skapt en situasjon som forskere mener er helt uten sidestykke.

I tre uker har moren, som har fått navnet Tahlequah, nektet å gi slipp på det døde barnet sitt. Torsdag hadde Tahlequah båret ungen sin over 160 mil, mens hun biter tak i kroppen dens hver gang den synker og løfter den opp til overflaten for å kunne puste.

Igjen og igjen og igjen.

– Du kan ikke tolke det på noen annen måte. Dette er et dyr som sørger for dets døde barn, og hun vil ikke gi slipp på det. Hun er ikke klar, sa biolog Deborah Giles, som har spesialisert seg på spekkhoggere ved University of Washington, bare noen dager inn i sørgetiden, til Washington Post.

Men da sørgetiden gikk fra dager til uker, ble det en veldig emosjonell opplevelse for marinbiologer i området.

– Jeg er helt sjokkert og hjerteknust. Jeg gråter. Jeg forstår ikke at hun fortsatt bærer på barnet sitt. Jeg er dypt bekymret for den fysiske og mentale helsen til moren, sier Giles til Seattle Times.

Mange spekkhoggerbarn har dødd de siste årene, og forskere har derfor fulgt etter Tahlequah for å kunne undersøke barnet etter at hun har gitt slipp på det. Det har blitt en lang affære.

Det er kun 75 spekkhoggere igjen i området. Årsaken er overfiske av laks, som spekkhoggere livnærer seg av, i tillegg til båttrafikk og forurensning. Forskere frykter derfor at Tahlequahs generasjon vil bli den siste.

Det har fått marinbiologer til å ta i bruk ukonvensjonelle metoder. En annen tre år gammel spekkhogger i området ble denne uka behandlet med antibiotika, etter at den hadde mistet 20 prosent av kroppsvekten sin, skriver CBC. Det er første gang behandlingen er blitt utført på en spekkhogger.

Forskerne har imidlertid bestemt seg. De kommer ikke til å ta det døde barnet fra Tahlequah, det emosjonelle båndet er for sterkt.

Toppbilde: Ken Balcomb/Center for Whale Research

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.