Å gråte krokodilletårer er sjeldent positivt, men akkurat i dette tilfelle hadde det faktisk noe for seg.

I en ny studie gråt nemlig hundeeiere falske tårer og ropte «hjelp!» til hunden sin. Målet var å sjekke hvor langt de firbeinte var villige til å gå for å trøste eieren. Det skriver BBC.

Studien, som ble publisert i tidsskriftet Learning & Behavior denne uken, viste at hundene ikke bare ble stresset og urolige når de hørte eieren sin gråt.

De fleste av hundene jobbet også raskere for å komme frem til eieren sin – som sto bak en glassdør – når han eller hun lagde gråtelyder, enn når hun nynnet melodien til «Blinke blinke stjernelill».

dog pomeranian GIF

Og ikke bare det: De av hundene som ikke ilte til når eieren tutet, hadde en perfekt unnskyldning:

– [Det] var ikke fordi hundene ikke brydde seg. Det syntes snarere å være fordi de brydde seg for mye. Disse hundene ble så fortvilte og opprørte av gråtingen, at de ikke klarte å foreta seg noe som helst, skriver forskerne bak studien.

dogs reaction s GIF

Studien var riktignok relativt liten, og involverte kun 34 hunder og eierne deres. Likevel baner funnene vei for å bedre forstå hva som påvirker hunder – og spesielt førerhunder – til å hjelpe deres «beste venn» når han eller hun er i nød.

– Det er veldig kult for oss å vite at hunder er så sensitive for menneskelige følelser, sier medforfatter av studien Emily Sandford, som fremhever:

–  Ikke bare føler hunder med oss mennesker. Hvis hunden vet om en måte de kan hjelpe eieren sin på, vil de også overvinne hindre, og ta grep for å kunne hjelpe.

Med andre ord: Litt sånn som Lassie?

best of week skateboarding animal GIF by Cheezburger

National Geographic