Å gråte krokodilletårer er sjeldent positivt, men akkurat i dette tilfelle hadde det faktisk noe for seg.

I en ny studie gråt nemlig hundeeiere falske tårer og ropte «hjelp!» til hunden sin. Målet var å sjekke hvor langt de firbeinte var villige til å gå for å trøste eieren. Det skriver BBC.

Studien, som ble publisert i tidsskriftet Learning & Behavior denne uken, viste at hundene ikke bare ble stresset og urolige når de hørte eieren sin gråt.

De fleste av hundene jobbet også raskere for å komme frem til eieren sin – som sto bak en glassdør – når han eller hun lagde gråtelyder, enn når hun nynnet melodien til «Blinke blinke stjernelill».

dog pomeranian GIF

Og ikke bare det: De av hundene som ikke ilte til når eieren tutet, hadde en perfekt unnskyldning:

– [Det] var ikke fordi hundene ikke brydde seg. Det syntes snarere å være fordi de brydde seg for mye. Disse hundene ble så fortvilte og opprørte av gråtingen, at de ikke klarte å foreta seg noe som helst, skriver forskerne bak studien.

dogs reaction s GIF

Studien var riktignok relativt liten, og involverte kun 34 hunder og eierne deres. Likevel baner funnene vei for å bedre forstå hva som påvirker hunder – og spesielt førerhunder – til å hjelpe deres «beste venn» når han eller hun er i nød.

– Det er veldig kult for oss å vite at hunder er så sensitive for menneskelige følelser, sier medforfatter av studien Emily Sandford, som fremhever:

–  Ikke bare føler hunder med oss mennesker. Hvis hunden vet om en måte de kan hjelpe eieren sin på, vil de også overvinne hindre, og ta grep for å kunne hjelpe.

Med andre ord: Litt sånn som Lassie?

best of week skateboarding animal GIF by Cheezburger

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.