Slangen er den eldste som noensinne er oppdaget i rav, men det er stedet den er funnet på som vekker oppsikt.

Vi har tidligere antatt at slangene i denne perioden – altså i den geologiske perioden kritt – levde under vann ved kystene. Det viser seg å være feil. Denne slangen levde sine dager i skogen, noe som tyder på at slanger flyttet seg fra kystene langt tidligere enn vi trodde.

– Det er tydelig at denne lille slangen levde i et skogsområde med mange insekter og planter, da disse viser seg i ravet. Ikke bare har vi funnet den første babyslangen, vi har også det første beviset på en fossil slange som bodde i en skog, sier Michael Caldwell, ekspert på fossile reptiler ved University of Alberta og medforfatter av en fersk studie om funnet, til USA Today.

Slangen døde da den fortsatt var veldig ung og er bare knapt fem centimeter lang.

Funnet tyder også på at slanger er langt mer mangfoldige enn vi har forestilt oss og gir oss en «eksepsjonell og uventet innsikt i utviklingen av en av naturens mest vellykkede og ikoniske dyregrupper», ifølge studien som ble publisert onsdag denne uken i tidsskriftet Science Advances.

Jurassic Park Life Finds A Way GIF - Find & Share on GIPHY

Den nye slangearten ble funnet i en gruve i Myanmar og har fått navnet Xiaophis myanmarensis.

Det er blitt gjort flere spennende funn i Myanmar de siste årene, som alle gir oss et innblikk i den tapte verdenen.

På tampen av 2016 ble halen til en dinosaur oppdaget i perfekt stand, og tidligere i år ble det funnet både frosker og en fugl fra dinosaurtiden i samme område.

Forskerne fant også en annen bit av rav på samme sted og fra samme tid. Den inneholder mest trolig et slangeskinn og biter av insekter. Det kan være skinnet fra en voksen Xiaophis, men det er foreløpig usikkert, skriver National Geographic.

Dette ravet innegolder trolig et urgammelt slangeskinn sammen med biter av insekter. Foto: RYAN MCKELLAR, ROYAL SASKATCHEWAN MUSEUM

I bildet under ser du et nærbilde av det forskerne tror er et slangeskinn:

Foto: RYAN MCKELLAR, ROYAL SASKATCHEWAN MUSEUM

Toppbilde: MING BAI, CHINESE ACADEMY OF SCIENCES (CAS)

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.