Kanskje er det på tide å selge diamantlageret ditt.

En fersk studie har nemlig avdekket at en gigantisk mengde diamanter ligger og venter under føttene våre. Hvor gigantisk? Ca. 1.000.000.000.000.000 tonn.

Ikke rent lite når vi vet at det produseres kun 26 tonn diamanter årlig gjennom gruvedrift.

Det er bare én hake. De dyrebare edelstenene befinner seg fra 150 til 250 kilometer under jordas overflate.

Det er langt dypere enn vanlig gruvedrift. Verdens nest største menneskeskapte hull, den russiske diamantgruven Mir (toppbildet), går til sammenligning «bare» 500 meter ned i bakken, ifølge CNN.

Forskerne oppdaget det oppsiktsvekkende skattkammeret ved hjelp av lydbølger. Lydbølgene beveger seg i ulike hastigheter bestemt av komposisjonen, temperaturen og tettheten til steinene og mineralene den beveger seg gjennom. Dette skaper igjen et bilde av hvordan jorda ser ut på innsiden.

– Dette viser oss at diamanter kanskje ikke er et så uvanlig mineral likevel, men at det geologisk sett er ganske vanlig, sier MIT-forsker Ulrich Faul, som er medforfatter av den nye studien, til Business Insider.

Foto: Mario Sarto (CC BY-SA 3.0)

– Vi kan ikke få de opp til overflaten, men likevel, det er mange flere diamanter enn vi trodde, fortsetter han.

Det er kanskje ikke så rart at det finnes så mange diamanter akkurat dypt under jordas overflate. Diamanter oppstår nemlig ved hjelp av stort trykk. Ordet «diamant» stammer fra gresk og betyr «uovervinnelig» eller «uknuselig», og er også det hardeste av alle naturlige mineraler.

Studien ble utført av forskere fra en rekke fagområder, institusjoner og nasjoner. Blant annet bidro forskere fra University of California i Berkeley, Harvard University, Universitetet i Melbourne og Kinas universitet for vitenskap og teknologi. Forskningsartikkelen kan leses i tidsskriftet Geochemistry, Geophysics, Geosystems.

 Toppbilde: Diamantgruven Mir som ligger i Sibir. Foto: Staselnik, via Wiki Commons (CC BY-SA 3.0)

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.