Glem Havnesjefen i Os, som i fjor sommer skapte utallige oppslag i norske medier. I år har en helt spesiell historie utspunnet seg i Østerrike.

Et par hanner har den siste tiden oppført seg svært aggressivt mot mosjonister som nærmet seg reiret deres. Flere av ofrene deres har havnet på sykestuen, én med et stygt kjøttsår i hodet.

Oppførselen kom ikke helt ut av det blå, allerede forrige sommer utviste de bøllete oppførsel. I år har angrepene imidlertid «nådd et nytt nivå», ifølge ordfører Franz Steinegger ved Grundlsee.

– De hoppet på svømmere og forsøkte å drukne dem. Det har vært den største faren, sier Steinegger til Kleine Zeitung.

Situasjonen ble etter hvert så ille at lokale myndigheter så seg nødt til å ta hånd om problemet.

– Vi måtte handle kvikt, men jeg hadde rett og slett ikke hjerte til å få de to svanene drept av en jeger, sier ordføreren til Daily Mail.

Aggressive Swan GIF - Find & Share on GIPHY

Ordføreren fant til slutt en løsning. Et ektepar som driver et dyre-reservat, kom til unnsetning og tok over ansvaret for de fyrige hannene. Her vil paret få mer boltreplass og møte færre mennesker. Det er trolig også viktig for trivselen deres at de skal fortsette å bo sammen. Når to svaner først blir kjærester, pleier de nemlig å holde ut med hverandre i tykt og tynt resten av livet.

Så hva var det svanene beskyttet så innbitt i reiret sitt?

Det viste seg at de ikke var biologiske foreldre. I stedet for egg, lå det noen fargerike plastkopper i reiret. Men svanene behandlet koppene som om de var egg, skriver Daily Mail.

Her fraktes den ene svanen bort:

Toppbilde: Illustrasjonsbilde. Foto: Pauline Eccles (CC BY-SA 2.0)

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.