Ingen så den komme.

Plutselig, tilsynelatende ut av intet, lyste himmelen opp over Russland på torsdag i forrige uke. En video fra hendelsen viser at en meteor styrter ned mot jordas overflate og eksploderer i lufta.

Ifølge tall fra NASA eksploderte den med en kraft på 2.8 kilotonn. Størrelsen er estimert til å være om lag fire meter.

Fire meter er betydelige mindre enn steinen som eksploderte over russiske Chelyabinsk i 2013. Den var fem ganger så stor, og eksplosjonen hadde en kraft på 400-500 kilotonn – som er 30 ganger så mye energi som ble utløst av atombomben som ble sluppet over Hiroshima.

På tross av at den eksploderte på 30.000 høydemeter, ble 1.500 personer skadet som følge av trykkbølgene fra eksplosjonen.

Forrige ukes meteor ble bevitnet av mange i byer som Kursk, Lipetsk, Voronzeh og Orel. Det er foreløpig ukjent hvorvidt noen fragmenter av steinen landet på bakken, eller om alt ble brent opp i lufta, skriver Science Alert.

Slik som ofte er tilfellet, oppdaget ingen meteoren før den havnet i atmosfæren vår. Selv om dette ikke akkurat var en kjempe, er det likevel litt skummelt at utenomjordiske steiner kan styrte inn i atmosfæren vår uten at vi vet om det.

Heldigvis er NASA i gang med å forbedre dagens kapasitet til å oppdage asteroider med retning mot planeten vår.

Toppbilde. Skjermdump

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.