Det er 46 år siden et menneske har satt sine bein på månen. Nå skal NASA tilbake.

Første steg er å sende robotastronauter dit for å legge forholdene til rette for et nytt besøk. Blant annet skal oppdraget levere instrumenter og teknologi til månen som kan identifisere vann og lete etter hydrogen.

Planene ble lansert av NASA denne uken.

Utforskning av verdensrommet er i vinden som aldri før. Oppskyting av Falcon Heavy, verdens kraftigste rakett, trakk millioner av TV-seere over hele verden tidligere i år. Romorganisasjoner i flere land er også i full sving med sine egne prosjekter. Bare se på denne oversikten.

NASA skal ikke gjøre alt arbeidet alene. Etaten skal samarbeide med privater selskaper, men det er foreløpig ikke bestemt hvilke dette skal være, forteller talsperson Cheryl Warner til Washington Post.

Blant annet er det en knallhard konkurranse mellom Boeing og SpaceX om å utvikle rimelige romskip til å frakte astronauter.

At NASA skal sende roboter til månen, er spennende nok. Det japanske selskapet ispace, har enda større planer. Deres mål er å kolonisere månen og lage et nabolag de kaller Moon Valley. Dette området skal bygges og utvikles av roboter, kanskje så tidlig som på slutten av neste år, skriver Futurism.

Det var president John F. Kennedy som i 1961 lanserte ambisjonen om å sende mennesker til månen. Åtte år senere tok Neil Armstrong og Edward «Buzz» Aldrin sine første steg på månens overflate.

Her ser du mennene reise det amerikanske flagget på månen:

Toppbilde: NASA

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.