Kameraet stod 400 meter unna. Likevel ble det slukt av de utrolige kreftene til rakettoppskytingen i forrige uke.

Før SpaceX-oppskytingen hadde den rutinerte NASA-fotografen Bill Ingalls satt ut seks kameraer. Fire var plassert innenfor sikkerhetssonen og to utenfor.

Da raketten tok av, skjedde det noe spesielt. Ett av de seks kameraene ble slukt av flammer, og det var kameraet som stod lengst unna – om lag 400 meter – som tok fyr.

Videoen av brannen har tatt fyr på sosiale medier. Den har fått så mye oppmerksomhet at NASA har lagt ut en pressemelding om hendelsen. Hva skjedde egentlig?

Foto: NASA/Bill Ingalls

– Dessverre så startet oppskytingen en brann i gresset som grillet et av kameraene utenfor sikkerhetssonen, sier Bill Ingalls.

Da brannen nådde frem til kameraet, ble det raskt slukt av flammene og ble smeltet til det nær ugjenkjennelige. Likevel klarte Ingalls å rive opp luken til minnebrikken, og på nært mirakuløst vis var den fortsatt uskadet.

Som vi kan se på bildet, var det tett vegetasjon rundt kameraet som tok fyr. Foto: NASA/Bill Ingalls

Nå skal kameraet trolig stilles ut hos NASAs hovedkvarter i Washington, DC, står det i pressemeldingen.

Toppbilde: NASA/Bill Ingalls

 

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.