«Den store ulempen vi har påført våre kunder, er utilgivelig. Vi skal evaluere våre rutiner grundig og sørge for at en slik hendelse aldri skjer igjen», uttaler togselskapet ifølge SoraNews24.

Toget skulle egentlig gå klokken 07:12, men allerede klokken 07:11:35 begynte det å bevege på seg. Nå gir togselskapet en uforbeholden unnskyldning til sine passasjerer.

Den uvanlige hendelsen fant sted på Notogawa Stasjon, ved den lille byen Higashiōmi, fredag 11. mai. Toget var på vei til Nishi-Akashi Stasjon.

Illustrasjonsfoto: Olli Salonen, via Wiki Commons (CC BY-SA 1.0)

Togselskapet JR West forklarer i en pressemelding at bakgrunnen for feilen er at tog-konduktøren misforstod togtidene og sendte ut et prematurt signal til toget om å forlate stasjonen.

Én person skal ha sendt inn en klage til togselskapet.

Japanere er notorisk kjent for sin punktlighet. Det gjelder også kollektivtransporten, som mildt sagt følger rutetabellene litt tettere enn vi gjør i Norge.

I november i fjor skjedde en lignende hendelse, ifølge BBC. Da kom et japansk togselskap med en offentlig beklagelse etter at ett av deres tog hadde gått 20 sekunder før tidspunktet som var annonsert.

Til sammenligning var det i fjor 136.000 hendelser som ga forsinkelse eller innstilling for norske persontog. Det vil si én av fire.

Toppbilde: Endroit, via Wiki Commons (CC BY-SA 3.0)

National Geographic