Asteroiden er omtrent like stor som Frihetsgudinnen og heter 2010 WC9.

Den er kanskje ikke spesielt stor, men den vil passere – med en hastighet på 46.000 kilometer i timen – svært nær jorden på tirsdag. Avstanden vil være om lag halve distansen som mellom jorda og månen.

Det er uvanlig nært for en asteroide av denne størrelsen, og en av de nærmeste passeringene som noensinne er observert, ifølge Earthsky.

Det er likevel ingen grunn til bekymring. Asteroidens bane er i trygg avstand fra jorda.

2010 WC9s størrelse er estimert til å være mellom 60-130 meter. Til sammenligning er Frihetsgudinnen, som står på Liberty Island i New York, 93 meter høy. Tårnet som huser Big Ben i London er 95 meter høyt.

Asteroiden ble først oppdaget i 2010, men så mistet man den av syne i nesten åtte år. Den 8. mai i år fikk astronomer igjen øye på den og ga den navnet ZJ99C60. Da man innså at dette var den samme asteroiden som ble observert i 2010, fikk den det gamle navnet sitt tilbake.

Den skal være synlig ved å bruke et lite teleskop. Selve passeringen skal skje fem minutter over midnatt på onsdag den 16. mai, norsk tid.

Northolt Branch Observatories skal forsøke å filme asteroiden mandag kveld. Dersom himmelen er klar, vil de strømme dette direkte. Følg med på Facebook-sidene deres her:

Toppbilde: Dette er et illustrasjonsbilde av asteroiden Ida. Foto: NASA

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.