Vi i Natgeobloggen lar oss stadig imponere av læringskurvene til våre mekaniske venner. Nå har Boston Dynamics lagt ut to nye videoer av robotene Atlas og SpotMini.

Selv roboter har tydeligvis godt av en løpetur. I en fersk video viser selskapet Boston Dynamics frem en ny ting roboten Atlas har lært seg. Den tobeinte roboten kan nå jogge i brukbart tempo utendørs i noe som ligner på en landlig gresslette.

Videoen viser også at Atlas klarer å hoppe – med samlet bein – over en nokså stor trestamme som ligger i veien.

Vi har tidligere skrevet flere saker om selskapets imponerende roboter. Den firbeinte roboten SpotMini har tidligere vakt sterke reaksjoner.

«Er det flere som frykter fremtiden?», spurte en seer på Youtube da selskapet la ut en video av roboten som åpnet en dør av seg selv og klarte å krangle seg gjennom døren med en ansatt.

Nå har Boston Dynamics lagt ut en ny video av den mekaniske hunden. Den er kanskje vel så imponerende. Roboten klarer nå å gå opp trapper.

Videoen viser at SpotMinis sensorer fortløpende klarer å analysere den fysiske verden rundt seg, og den lager kart for seg selv basert på tidligere turer. Vi lar oss imponere nok en gang!

Toppbilde: Skjermdump Boston Dynamics, via Youtube

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.