Dette er svært imponerende!

At den teknologiske utviklingen går rask, nevnes ofte og er blitt en klisje. Likevel er det ved jevne mellomrom verdt å stoppe opp og ta det innover seg (tenk, det er bare 11 år siden den første iPhonen). Et slikt tidspunkt er kanskje i dag, etter å ha sett videoen som ble lagt ut i natt av en ny Google-demo.

Videoen under viser Googles Assistant AI mens den ringer til en frisør for å bestille en hårklipp. Legg merke til hvor «naturlig» stemmen høres ut og hvor raskt svarene kommer, med svært korte «tenkepauser» etter hvert spørsmål.

Det er i det hele tatt litt vanskelig å høre forskjell på menneske og robot.

Presentasjonen fant sted i går hos Googles årlige utviklerkonferanse. Telefonsamtalen varer i nesten ett minutt, men det virker ikke som om kvinnen på den andre siden av samtalen får med seg at det ikke er en ekte person hun snakker med.

Google-direktør Sundar Pichai forteller at selskapet har jobbet med denne teknologien i flere år. Satsingen heter Google Duplex og samler selskapets kunnskap om natural language understanding, dyp læring og tekst-til-tale.

Teknologien er foreløpig ikke like god som mennesker til å forstå tale. Hvis du tar en titt på videoen, viser Google et annet eksempel der samtalen går litt i stå.

– Dersom dette gjøres riktig vil det spare tid for både brukere og forretninger, sier Pichai fra scenen.

National Geographic