Birmingham, England. Hundrevis av konspirasjonsteoretikere samlet seg da Storbritannias første «Flat Earth»-konferanse ble avholdt i helga. Skal vi tro foredragene er NASA full av løgner og gravitasjon finnes ikke.

Drøyt to hundre mennesker har betalt tusenlappen det kostet for å få tilgang til den tre dager lange konferansen.

Jorda er langt fra like rund som folk flest går rundt og innbiller seg, er hovedbudskapet til konferansen. Nei, den er flat som en pannekake.

– Min forskning slår hull på bigbang-modellen innenfor kosmologien, sier Dave Marsh, en av foredragsholderne på konferansen, til The Telegraph.

– Forskningen støtter ideen at gravitasjon ikke eksisterer og at den eneste sanne kraften i naturen er elektromagnetisme.

Elektromagnetisme er læren om den elektriske strøms magnetiske virkning. Læren brukes blant annet til navigasjon, elektronikk, belysning, transport og oppvarming.

I foredraget sitt presenterte Marsh funnene sine. Fra sin egen hage, ved hjelp av et Nikon-kamera og en app på smarttelefonen sin, hevder han at han har gjort funn som motbeviser Keplers lover for planetenes bevegelser.

Mail Online har lagt ut et utdrag fra foredraget til Marsh:

Selv om foredragsholderne er enige i at jorda ikke er rund, betyr ikke det at de er enige om hvordan jorda egentlig ser ut.

En ledende teori i miljøet rundt konferansen er at jorda har formen som en CD, med Arktisk i midten og Antarktis som en 45 meter høy isvegg rundt planeten. Andre hevder planeten har en kuppel som tak. Den amerikanske DJ-en Darren Nesbit, en annen foredragsholder, hevder jorda er formet som en diamant og holdes oppe ved hjelp av søyler, skriver Mail Online.

– Jeg sier ikke at jorda nødvendigvis er slik, men jeg tror det er en sannsynlig modell, sier han.

Forskjellene er mange, men det som forener dem er troen på at satelittbilder og andre bevis som viser at jorda er rund, er fabrikert av NASA og andre offentlige etater.

Diskusjonen er på langt nær over. Senere i år er det planlagt konferanser i USA og Canada.

Toppbilde: Skjermdump, ABC nightline

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.