Japanske ingeniører har bygget J-deite RIDE, en robot som kan forvandle seg til en helt ekte bil. Med andre ord: en helt ekte transformer! 

Transformeren J-deite RIDE er et samarbeid mellom tre japanske robotprodusenter (Asratec, Sansei Technologies og Brave Robotics) som har jobbet på prosjektet i fire år. Den skal blant annet vises frem på IAAPA Attractions Expo i Florida. Skal man basere seg på presentasjonsvideoen under er det nok mange på messen som vil få en veldig kul opplevelse. 

Roboten er omtrent fire meter høy når den står, og bilen den forvandler seg til er ifølge produsentene fullt mulig å kjøre i. Det betyr ikke at den er lik transformerne vi er vant til å se på film.

For det første er det tvilsomt at transformeren vil ta med seg mange menneskeliv mens den sloss mot andre store transformers, den er også ganske treig i forhold til sine fiktive brødre.

Den bruker for eksempel et helt minutt på å forvandles fra bil til robot eller omvendt. I tillegg er den ikke spesielt rask når den skal bevege seg heller.

Som bil kan den nemlig komme opp i relativt respektable 60 kilometer i timen, mens den som robot kan kjøre 30 kilometer i timen om den fremdeles reiser på hjul. Når roboten skal spasere med robotbena sine går den imidlertid bare 100 meter i timen!

Det er med andre ord fremdeles ikke transformere vi bør være redde for. Den æren har fremdeles de ekstremt skumle robotene fra Boston Robotics.

Målet er ifølge produsentene av J-deite RIDE å selge transformere til fornøyelsesparker. Forhåpentligvis kommer det snart et tidspunkt hvor vi kan kjøpe hver vår egen transformer også.

Alle bilder: J-deite RIDE

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.