En ny studie hevder å ha funnet ut hvorfor barn klarer å holde ut så mye lengre enn voksne.

Frontiers in Physiology publiserte nylig en studie som hevder barns muskler restitueres mye raskere enn voksnes muskler når de utsettes for høyintensiv aktivitet. Det kan forklare hvorfor barn tilsynelatende bruker mye lengre tid enn voksne på å bli slitne av løping og leking.

Studien hevder faktisk at helt vanlige barn kan ha bedre restitusjon enn triatonløpere på nasjonalt nivå, langdistanseløpere og syklister som jevnlig konkurrerer i løp!

Dét er med andre ord ikke grunn til å ha dårlig samvittighet om du skulle føle deg utslitt mens du leker med barn. Forskere sammenlignet energiproduksjonen og restitusjonsnivået til idrettsutøvere, vanlige voksne og gutter i alderen 8 til 10.

Der fant de ut at barn gjorde det bedre enn alle voksne.

Foto: Pixabay

Grunnen til at barns muskler restitueres så raskt kan være for å kompensere for andre ting.

Sébastien Ratel, en av forskerne bak studien, sier barn i utgangspunktet ikke skal klare å holde følge med voksne over lang tid. Barn vil nemlig egentlig slites ut av fysisk aktivitet raskere enn voksne fordi de har lavere hjertekapasitet, må gjøre flere bevegelser for å nå like langt som voksne og ofte er mindre målrettede. Derfor kan en ekstremt god muskelrestitusjon være en måte å kompensere på.

Det er imidlertid et lite men. Studien var ganske liten, kun 37 personer deltok (12 gutter, 12 utrente voksne og 13 utøvere). Forhåpentligvis kan dette være starten på mer forskning på hvordan kondisjon og muskler utvikler seg fra man er barn til man er voksen.

Om ikke annet har du en god unnskyldning å komme med neste gang du må sette deg ned å hvile litt etter å ha lekt med barna dine.

Toppbilde: LeeDongRyeol/Pixabay

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.