Russland får til mye, men ikke å levere pakker med droner.

På mandag denne uken bestemte postvesenet i Russland seg for å prøve sin første postleveringsdrone. Det skulle skje i byen Ulan-Ude øst i Sibir.

Sibir er et utmerket sted å teste leveringsdroner da store avstander, få personer og tøffe naturforhold kan gjøre det vanskelig å levere post.

Ulan-Ude. Foto: Wikipedia

Planen var ifølge Reuters ganske enkel. Dronen til 20 000 dollar (Ca. 156 000 norske kroner) skulle plukke opp en liten pakke og frakte den til en bygd i nærheten. I steden kræsjet dronen nesten umiddelbart inn i et hus i nærheten, og falt til bakken.

Det russiske postvesenet var tilstede under prøveflygningen men tok fort avstand til hele fadesen. De la istedet skylda på firmaet som produserte dronen, Rudron/Expeditor 3M. De ville ikke uttale seg til pressen. Lederen i regionen Buryatia, hvor byen Ulan-Ude ligger, mener dronen kan ha blitt påvirket av de over 100 WI-FI-signalene i området.

Det blir vanskelig for Russland å gå inn i fremtiden om hovedproblemet er at for mange har trådløst internett. 

Russerne gir seg (som vanlig) ikke, for som Buryatia-leder Alexei Tsydenov sier: «De som ikke tar sjanser får ikke resultater.»

Vi krysser fingrene for at russernes utstyr fungerer like dårlig om de en dag skulle ha mer krigerske hensikter. Enn så lenge kan det tydeligvis være smart å la Wi-Fi-ruteren stå på. 

Toppbilde: Skjermdump fra IBTimes-video

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.