Har du stått så mye på slalåm i påska at du begynner å bli sliten? Nå er løsningen på vei.

Såkalte eksoskjelett har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Som med mange typer teknologi er det ofte militære som er tidlig ute. Vi har tidligere skrevet om at både det russiske og det amerikanske militæret har begynt utviklingen og testingen av eksoskjelett som skal brukes i fremtidens kriger.

Nå kommer det flere bruksområder for eksoskjelett til sivile. Fra før har det for eksempel vært laget prototyper av hele kroppsdrakter som kan brukes av funksjonshemmede mennesker som er avhengig av rullestol for å gå.


Video: Rex Bionics 

Eksoskjelett som reduserer slitasje på menneskekroppen har også blitt stadig vanligere, spesielt på steder hvor jobben innebærer tunge løft og hard fysisk aktivitet. Ford-fabrikken i Michigan i USA har for eksempel testet ut eksoskjelett til sine ansatte.


Video: The Verge

Nå vil Roam Robotics fra San Francisco begynne å selge eksoskjelett til slalåm- og snowboard-kjørere, nærmere bestemt til beina deres.

Ifølge The Verge ligner produktet litt på beinproteser koblet til en ryggsekk. På protesene er det luft-blærer som fylles eller tappes for luft basert på hvordan brukeren beveger seg. Resultatet er mindre slitasje på bein, og det hele skal visstnok gjøre at turen føles mye lettere.


Video: Roam Robotics

Roam Robotics håper på å ha en ferdig prototype klar til januar 2019, og for 99 dollar (Ca. 800 kr) kan du reservere deg et par. Den endelige prisen vil sannsynligvis ligge på mellom 2000 og 2500 dollar, eller om lag 15 000 – 20 000 kroner.

Om det fører til at du kan knuse vennene dine i bakken, er det kanskje verdt det? 

Toppbilde: Roam Robotics

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.